Ко пошаље поруку конкурише за дрес у хуманитарној акцији лекара и колекционара из Новог Сада

Дрес за СМС, назив је хуманитерне акције, коју је покренуо један млади лекар из Новога Сада, иначе велики заљубљеник у фудбал и колекционар дресова. Његова жеља је да навијачку страст подстакне и код других, али да овога пута сви будемо део тима који ће помоћи људима широм Србије да скупе новац за лечење.

Никола Махалџић, годинама прикупља дресове фудбалских клубова и великана ове игре. Ове године, заједно са супругом, одлучио је да искористи друштвене мреже и направи трампу са посебним захтевом.

“С' обзиром да смо видели да много тих даривања буде на инстаграму и да много људи учествује, онда смо рекли, хајде да пробамо да свако не учествује само лајком и коментаром, него да пошаље и смс, и тако је кренуло и то је имало добар одзив, након тога су нам се наши пријатељи придружили, који онда кажу да и ми купимо да не купујете смао ви”, наводи Никола Махалџић, иницијатор акције.

Његову идеју данас следи још тридесетак пријатеља, који помажу при одабиру и куповини дреса за наредно извлачење. Његову мисију подржали су и наши познати репрезентативци, а за учешће у игри, потребно је послати бар једну поруку.

“Имали смо дониран дрес од Сергеја Милинковић Савића и Александар Митровића потписан, тако да ето у претходне две акције смо та два дреса поделили. Ми ништа не дефинишемо, ви бирате коме помажете, а након тога треба да оставите коментар и да означите једну особу на нашој објави да бисмо могли да извучемо добитника”, објашњава Никола Махалџић, иницијатор акције.

У овом кафићу окупљају се фудбалски фанови. Међу њима има и оних који су Николина подршка.

“Сви смо у духу фудбала и подржавамо ову акцију и молимо све људе да се придруже и да учествују како би помогли деци на један леп и хуман начин. То је Вест Хемов дрес који је потписан од стране тадашњег тренера Вест Хема, Дејвида Моеса, и њихових фубалера Томаса Соучека и капитена Курт Зуме”, каже Јована Живковић, запослена у кафићу.

Племенитом идејом освојио је и суграђане који не прате фудбал.

“Као што сама акција каже, дрес за смс, имамо прилику некоме да помогнемо, а такође добијамо стимуланс назад, односно то нам се узвраћа са тим дресом са којим такође можемо некога да усрећимо, на пример нашу децу или некога ко прати и обожава фудбал”, каже Новосађанка Марија Плавшић.

Упоредо са акцијом којој је посвећен, Никола напорно учи како би завршио специјализацију из Гинекологије и акушерства. Како каже, са дресом или у белом мантилу, мотив је увек био помоћи људима.

А уколико поруком помогнете било коју хуманитарну акцију, можда баш ви у наредном извлачемњу постанете власник овог Кејновог дреса, уколико то и не буде случај, знајте да сте помогли тиму којем је сваки нови навијач у овом тренутку живота вредан. За РТС из Новог Сада, Душан Милетић.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару