Читај ми!

У Осечини почео попис штете од невремена

После невремена у Колубарском округу пописује се штета у Осечини где је најтеже, као и у мионичким и ваљевским селима. У селима у Осечини где је проглашена ванредна ситуација приоритет је санирање стамбених објекта.

Поправљају се кровови у селима у околини Осечине, након највећег невремена и шета у овом крају. Мештанима су у помоћ притекли пријатељи, колеге и комуналне службе. Набавка црепа и помоћ у овом тренутку је најважнија.

"Кренули смо данас, у име Бога, и на празник и на црвено слово, али мора не вреди, плафаони спадају све пропада мора да се санира. Човек отишао да потера нови цреп имамо ту тридесет, четрдесет комада да искористимо од осамсто", каже Живко Ранковић из Белотића код Осечине.

"Дошли су ми неки људи да помогну, дошли су ми из комуналног предузећа нашег људи и помогли и успео сам да већи део куће санаринам јуче у току дана. Хвала овим добрим људима који су досли да ми помогну", каже Бранко Николић из села Осечина.

"Имао сам седамнаест људи на испомоћи били су добровољци из Хртковаца код Руме, људи дошли да виде шта је и остали су и помогли. Урадили смо обе куће, ставили смо четри и по хиљаде црепа", наводи Богољуб Милисављевић из села Осечина.

У локалној самоуправи покушавају да обезбеде додатан број људи за помоћ у домаћинствима која немају могућности да сама започну санацију.

"Чекам помоћ, чекам комисију то је то да дође да процене штету, видите нема нигде ништа, а ја живим овде. Не могу немам средстава", каже Драган Милисављевић-

"Ангажовали смо комплетну и расположиву радну снагу нашег комуналног предузећа, уз помоћ и полицијске станице и ватрогасноспасилацке јединице, као што видите сви су на терену и гледамо нашим мештанима и грађанима да помогнемо да што пре превазиђу ову ситуацију и да реше оно што је најхитније, а то су стамбени објекти", каже Никола Томић, председник општине Осечина.

Три комисије пописују штету у Осечини. Неопходно је процену завршити што пре, како би се реализовала очекивана помоћ државе.

"Одлука је да се крене са ургентним сређивањем кровова како би предупредили будуће падавине, а у неком наредном периоду пописати, обезбедити и новчана средства, а оно што је сигурно, људима ћемо помоћи", каже Бобан Бирманчевић, дрзавни секретар у министартву за јавна улагања.

Мештанима је предочено да евидентирају своје трошкове, како би им се касније рефундирали, када процена штете буде завршена, како је планирано у наредних десетак дана.

петак, 28. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару