Читај ми!

Нови свет лего фигурица браће из Новог Сада

Браћа близанци из Новог Сада, Матеј и Данило од колекционара лего фигурица, отишли су корак даље. Креирали су персонализоване фигуре, које су данас део богатих колекција. Кажу да су, стварајући нове универзуме у игри, изградили и свој нови свет.

Због школских и других обавеза, лего фигуре су оставили у кутку детињства, али у време панедмије, поново проналазе колекцију, а затим на интернету и цене неких фигура у поседу.

“Старије лего фигурице може цена да им расте и до пар хиљада евра, али већина фигурица има цену од 2 до 10 евра, на то доста фактора може да утиче - који је лик, која је техника штампе, када је прављен, да ли лего и даље одржава лиценцу, које су шансе да лего поново уради тог лик, колико је детаља урађено и слично ствари, објашњава Данило Бојат.

“Најскупља фигурица коју смо успели да продамо јесте била једна за 1000 евра, то је била конкретно једна старворс фигурица”, наводи Матеј Бојат.

“И временом смо почели да размишљамо како бисмо попунили рупе у нашој колкецији и дошли на идеју да сами радимо свој дизајн које можемо да припремимо за штампу и да претворимо наше дизајне у продукт који можемо да држимо у самој руци”, каже Данило.

Након друге године фукултета, напустили су студије физике, односно грађевине, а затим уписали Графички дизајн, како би развили таленте и унапредили свој посао. Данас сарађују са студијом Из Сингапура, који прави ликове по њиховој идеји. И свако би лако могао постати део то света, па чак и новинар РТС-а.

“Па рецимо вас бисмо могли да направимо, постоје људи који нам могу помоћи да се направе и специјални делови, рецимо ваш микрофон, ваша фризура, наравно то би била занимљива фигрица. -Вероватно би много коштала? -То пре свега, наравно, али верујем да би био и велики интерес за само то, тако да би морала да се произведе у неким озбиљним количинама”, наводи Данило.

Више од зараде мотивише креација.

“Неки људи у Америци имају своје собе за лего, и онда ту изграде цео град и када видим како ћу имплементовати нешто што сам ја направио и неки мој продукт, у ширу ту слику, то ми је на неки начин и драже него више пара да добијем”, каже Данило.

Њихова интересовања за стрип, лего, поп културу у глобалу, позната су од детињства и најближима, међутим, нико, па ни они сами, нису веровали да своју игру и знање могу уновчити до данас. Сада су већ атракција и међу пријатељима, јер сви желе да виде нови фигурицу коју су осмислили.

петак, 28. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару