Читај ми!

Будући тениски шампиони тренирају у Прњавору код Шапца

Село Прњавор код Шапца, једини у Србији има травнати тениски терен који су људи добре воље издрадили у знак захвалности Новаку Ђоковићу, чија је фондација 2019. године у Прњавору изградила вртић за децу. Захваљујући добрим условима за тренинг, деца из Мачве постижу изванредне рзулатате на тениским турнирима, а ускоро организују и српски Вимблдон.

Велика је мотивација и још већа ризница пехара и медаља малишана тениског клуба “Младост” у Мачванском Прњавору, чији терен у знак захвалности носи име Новака Ђоковића. За 5 година, колико клуб постоји, овде вредно тренира више од педесеторо деце узраста од 4 до 14 година, не само из Прњавора, већ и из 11 околних села, Лознице и Шапца. Овде увелико тренирају шампиони, Теодора и Стефан имају највише трофеја.

“Имам баш доста турнира у наредном периоду ме чекају два турнира, то су трофеј Београда и Балканско првенство на Златибору. Моји снови су да будем први”, каже Стефан Павловић, из Рибара.

“Имам доста медаља и трофеја, трудим се и тренирам тенис већ четири године и овде сам јер ми се свиђа што једини имамо травнати терен у Србији. - Колико су ти успеси Новака Ђоковића мотивација? - Мени се јако свиђа његова игра, пре свега, какав је он човек и његова дисциплина“, каже Теодора Вујиновић из Петковице.

Захваљујући добрим условима за рад, на терену у Прњавору се сваке године за Вимблдон припрема наша јуниорска репрезентација.

“Ми смо место до 2500 становника и велика је ствар да вам дође неко из великих градова да тренира тенис. Ово је једна од највећих школа тениса у Западној Србији. Акцент смо највише ставили на школицу тениса да се деца баве спортом, што је најбитније. Самим тим у данашње време они су шампиони јер се баве спортом и морам да поменем да поред тога много радимо на едукацију деце, обилазимо манастире, цркве, имамо разна предавања, излете, славимо родјендане у клубу”, сматра Дејан Васић, тренер и председник ТК "Младост" Прњавор.

Новак је мале тенесире из Мачве угостио више пута у свом тениском центру у Београду и тако им остварио снове. Одушевљен је њиховим резултатима, и често су у контакту.

“Новак, морам да се захвалим, помаже тако што нам шаље тениске лоптице, и ето, очекујемо га да буде наш гост на травнати тереан, ово је терен у његову част и очекујемо га у наредном периду да дође и ради тренинг на нашем терену”, каже Дејан Васић.

До доласка Новака, ентузијасти из Прњавора за почетак августа припремају први српски Виблдон, једини турнир за децу на травнатом терену у Европи.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару