Бициклом породично од Ковачице до Гетеборга

Петочлана породица Сандић из Ковачице је, пре две године, остварила прави подвиг, када је бициклима путовала месец дана до пријатеља у Швајцарској. Ћерке су тада имале само 4, 8 и 10 година. Ценећи то искуство, сада се спремају да цео распуст проведу на путу до Гетеборга у Шведској.

Драган и Биљана Сандић из Ковачице васпитавају ћерке Теодору, Софију и Искру да цене породичну блискост, заједничко време на путу и непроцењиво искуство које ту стичу.

Пут који их чека дугачак је две и по хиљаде километара.

Проћи ће кроз осам земаља и биће тешких момената, напора, али деца уче да без труда нема резултата. Девојчице се радују предстојећој авантури.

“Желим да упознам нове пријатеље и да видим нове градове и државе”, каже Софија Сандић.

“Направила сам план да обиђем нека занимљива места у Мађарској, Немачкој и Шведској. На пример Хари Потер кафић у Будимпешти”, наводи Теодора Сандић.

“Допада ми се јер ћу видети нове градове и села и бићу са породицом”, каже Искра Сандић.

Сандићи немају неку посебну припрему и опрему. Возе обичне бицикле, спаваће у шаторима или код домаћина који им укажу гостопримство и сваку другу помоћ.

“Нама се људи, од како смо најавили да ћемо покренути то путовање, редовно јављају. Јављају нам се људи да преспавамо код њих, да нас дочекају негде на путу, да се возе са нама, тако да верујем да ћемо имати помоћ”, каже Биљана Сандић.

Драган и Биљана су извиђачи од малих ногу, па се добро сналазе у природи. План им је да дневно прелазе око 50 километара и да пре свега уживају.

“Наша породица жели да буде на окупу у природи, јер ипак, кад смо у природи, сви смо окренути једни другима, тад смо сви исти. А самим тим желимо да проширимо ту причу и на друге породице, да их оснажимо и охрабримо”, каже Драган Сандић.

Након двомесечног пута на бициклима, задњег дана августа треба да стигну у Гетеборг, где их је на велики градски фестивал позвала једна шведска организација, која се бави очувањем културног наслеђа балканских народа.

петак, 21. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије