Помоћ за петогодишње Новопазарке оболеле од церебралне парализе

Удружење грађана ''Православна омладина Рашке области'' у Новом Пазару донирало је новац за лечење петогодишњих девојчица Мерјем и Николине, које су оболеле од церебралне парализе.

Скоро 300 спортиста Васкршњег турнира играло је једном душом и истим циљем да обезбеде део срестава за лечење обололих девојчица Мерјем и Николине. Као и вековима уназад, заједничког живота у Новом Пазару ни сада се није гледало ни на веру, ни на нацију.

„Тај новац нам много значи, да платимо све оно што је зта нашу децу потребно: логопеди, дефектолози, физикалне терапије, одлазак за Београд, Нови Сад, одлазак за иностранство и слично. Операција која је требало да се обави у Америци која је коштала 100 хиљада евра је одложена и ове године у септембру месецу би смо поново требали. Као што рекох Мерјем сада има пет година знатно је боља још увек не хода. И овим путем желим да се захвалим вама, суграђанима, целој Србији“, наглашава захвална Амина Куртановић Никшић, Мерјемина мајка.

Без подршке свих актера друштва нема ни борбе родитеља за децу. Међутим, Амина се недавно суочила са горким искуством неразумевања у свом граду.

Амина додаје: "Један приватни вртић није желео да прими дете са сметњама у развоју, на сву срећу. Широм отворена врата сам нашла у државном вртићу. То је дошло до Министра Мемића, он је препознао проблем јавио се, посаветовао ме шта да радим у будућности“.

Уз церебралну парализу петогодишња Николина има још једну тешку болест што додатно изискује нове трошкове за лечења

„Примала је матичне ћелије, имала је пет операција кукова, рађен јој је ВЕ ПЕ Шаут и има епилепсију као пропратну болест. Лечење је скупо нама је сваки одлазак за Инстамбул 9000 евра. Сваки динар добро дође", истиче Марија Ђукић, Николинина мајка.

Васкршњи турнир у малом фудбалу трајао је 15 дана.

Љубомир Јеремић, из Удружења "Православна омладина Рашке области истиче да су на овогодишњем турниру успели да сакупе 800 хиљада динара. „Новац је равномерно распоређен и свота од 400 хиљада динара уплаћена је на текући рачун и једне и друге девојчице. Мислим да на овај начин правим потезом презентујемо и свој град, а и рад Удружења који се свакако неће зауставити на овоме“, додаје Љубомир.

Да подсетимо причу о оболелим тада, двогодишњим, девојчицама Мерјем и Николини, први пут смо пласирали 2021. године путем наше медијске куће, када је и покренута прва акција помоћи.

 

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару