Зашто је једна индијска породица одабрала Србију као туристичку дестинацију

Породица Манел из Бомбаја одлучила је да посети Србију. Захваљујући богатству које носи Горње Подунавље, једна од дестинација била им је и насељено место Бачки Моноштор код Сомбора.

Сазнање да су Индија и Југославија били савезници и пријатељске земље, довело је петнаестогодишњег Ковида и његове родитеље у посету Србији. Да је на овим просторима постојала држава Југославија открио је истражујући историју Европе.

„Већ две године сам желео да дођем у Србију, па сам помислио зашто то и да не остваримо. Одговарало је нашем буџету, српски динар и индијски рупи су сличне вредности што нам одговара јер није толико скупо”, рекла је Ковидх Манел, из Индије. Додаје: “Можемо провести овде месец дана. Сви моји пријатељи иду у Италију, Немачку, Пољску, а ја сам пожелео нешто другачије и стварно се исплатило.”

У жељи да што боље упознају земљу коју посећују, Ковидов отац Самир контактирао је wеб сајт Дунавских водича који су посебно оријентисани на реку Дунав, са историјским и културним значајним понудама.

„Када смо видели фотографије и видее, рекли смо зашто да идемо у било коју другу западно европску земљу кад је Србија једнако предивна, ако не и више. Стварно јесте предивна и одговара нашем буџету, јер да смо отишли у било коју другу земљу западне Европе, морали бисмо издвојити барем 2 до 3 пута више буџета, а Србија и њене лепоте се уклапају у све што бисмо хтели видети”, наводи Самир Манел, из Индије. 

Додаје да је видео да је Дунав река која пролази кроз многе земље, урадио мало истраживање о Дунаву, а онда је једна ствар водила до друге. “Онда сам урадио истраживање о Бачком Моноштору и видео сам да је то једно предивно мало село и да Зденка ту ради толико тога за очување животне средине и да промовише еко туризам у својој земљи. Па смо отишли до биосфере Горње Подунавље, била је то целодневна тура и сматрам да смо имали предивно проведено време последњих недељу дана".

Током четвородневног боравка у Бачком Моноштору, породица је посетила још и Сомбор, Бездан и Апатин, где су имали прилику да се упознају са овдашњим знаменитостима, природом и рукотворинама.

„Када су дошли прво у Србију дошли су у Београд и били су одушевљени како је миран град. Онда можете да замислите ако им је Београд миран, шта је тек Бачки Моноштор", наводи Зденка Митић, из УГ Горње Подунавље.

Пуни позитивних утисака о овом подручју и гостопримству мештана, симпатични туристи настављају своје путешествије према Смедереву, Доњем Милановцу, Голубцу и Златибору.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару