Удружени хуманитарци у акцији у Новом Пазару

Удружење "Православна омладина Рашког округа" заједно са Хуманитарном организацијом "Пут средине" покренули су заједничку акцију помоћи бошњачким породицама у Новом Пазару. Они су делили хуманитарне пакете свима онима којима је то најпотребније.

Уз болесне, старе, самохране мајке и седмочланој породици Хусеиновић након што је остала без дома, стигла је нова донација.

"Помоћ стиже из нашег комшилука православне националности, где смо и ми у згради живели са православцима. Никад у животу се нисмо замерили иако је један тоалет, једно купатило где се грије вода износи се", каже Рамиза Хусеиновић, домаћица.

Хуманитарна помоћ коју донирају добри људи из овог али и суседних градова, састоји се у прехрамбеним намирнициама и пакетима за хигијену.

На списку се налазе и бошњачке породице али и породице које су православне вероисповести. Сви знамо да у току великих постова и у току великих празника људи су и више привржени чињењу добрих дела", објашњава Љубомир Јеремић, Удружење "православна омладина Рашког округа" у Новом Пазару.

У сличним хуманим мисијама и раније су учествовали заједно Срби и Бошњаци. Удружење градјана "Пут средине" за две деценије отганизовало је стотине хуманитарних акција, еколошке активности и едукације.

"И годинама уназад наша организација дијели пакете хуманитарне помоћи: намирнице, одећу обућу и увијек се дијели свим грађанима Новог Пзара без обзира на њихову етичку и националну припадност. Овог пута наши момци из Новог Пазара "Православна омладина Рашке" звали су нас да заједно учествујемо у једној акцији", објашњава Самир Плојовић, НВО "Пут средине" у Новом Пазару.

Традиција пружања помоћи у Новом Пазару живи вековима баш као и заједнички живот Срба и Бошњака.

 

 

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије