Читај ми!

Велико интересовање за закуп викендица за празнике

У туристичким центрима практично су распродати кревети за новогодишње празнике. Последњих година расте интересовање за закуп кућа и викендица, а у зависности од врсте смештаја и цене су различите.

На Копаонику до уочи Нове године цене смештаја су повољније, али у време празника најам викендица се креће до 150 евра. Бранко Антић који се бави рентирањем сматра да је то знатно повољније од хотелског смештаја. Због тога су викендице гости резервисали месецима унапред.

„Сарађујемо са странцима, са Бугарима, Македонцима, долазе нам неки гости из Немачке. Тако да некако странци више за Нову годину су заинтересовани док после Нове године и Божића када крене наш школски распуст онда је већи број наших туриста“, наводи Бранко Антић, власник кућа и викендица за рентирање.

У време празника тражи се и кревет више на Руднику.

Снежана Марковић, из ТО Горњи Милановац наводи: „У општини Горњи Милановац има преко сто категорисаних објеката. Наравно, наши домаћини, њихови капацитети, увек буду попуњени. И свакако они људи, који немају категорисане објекте, а имају своје куће, доводе и своје пријатеље и они долазе да проводе празнике овде у нашем крају“.

Цена закупа у некатегорисаним објектима је ипак непознаница на Тари, али је зато у објектима који су регистровани позната и није све унапред распродато.

„Тренутно је мање интересовање, код нас су цене генерално остале исте, од првог дана од када радимо. Цене су исте и зими и лети“, каже Бранка Пашић, власница приватног смештаја на Тари.

Тако је најам апартмана за четворочлану породицу шездесет евра, док се највише траже брвнаре у којима је цена као и претходних година - педесет евра.

Марко Ристић, власник брванре на Тари каже да су спремни за Новогодишње празнике: „ Капацитети су нам попуњени деведесетпет посто, што је идеално. Тако да се надамо да ће у будућности остати. Крећу припреме за Сретење“.

На Златибору је попуњеност за Нову годину стопроцентна. Последњих година расте интересовање за најам објеката који се налазе ван урбанизованог центра.

„И та понуда је сасвим разноврсна. Значи имамо од сасвим просечних кућа и викендица, до јако опремљених са луксзуном опремом. Друго, све зависи која колико може да ту прими, јер ту обично иду породице, или се удружује више породица па дођу на зимовање“, наводи Јован Павловић, из ТО Златибор.

Цена најма је од 100 евра, а на појединим друштвеним мрежама власници су понудили и цене од неколико стотина евра. Већина је букирана још у октобру и новембру.

уторак, 16. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару