Читај ми!

Тета Мразице опремиле дом Тодосијевића после пожара

Неформална група "Ужичке тета Мразице" неколико година испуњава новогодишње жеље малишана. Овога пута су отишле корак даље и набавиле белу технику и купатилску опрему за породицу Тодосијевић из ужичког села Кремана којој је пролетос кућа изгорела у пожару.

У нову кућу, саграђену на згаришту старе, Тодосијевићи ће се ускоро моћи да се уселе. Уз град Ужице, велики је списак добрих и хуманих људи који су им прискочили у помоћ да саграде нови дом.

Глава породице, Небојша, који је, спасавајући дете, задобио опекотине, сада пребира по мислима шта још треба уз речи хвале за све који су помогли-од установа, фирми, комшија, колега, мајстора - познатих и непознатих.

“Да нам повежу воду, ове славине и у кухињи, има овде плочице овај мајстор да заврши у ходнику и то је то. И струју да закачи на бандеру”, каже Небојша Тодосијевић.

Оно што је недостајало, бела техника, као и комплетна опрема за купатило, стигло је од Тета Мразица када су грађевински радови завршени.

“Колико год смо желели да то буде што пре, пролетос и летос, да кућа буде готова сачекали су зиму па то је идеално време за Тета мразице. Јесте да су се они мало намучили, али ето, опет смо стигли на време, за добре жеље и добре намере је увек право време”, наводи Ана Гордић Радојчић, тета Мразица.

Тодосијевићи су, кажу, срећни што су после свега добро и заједно и помало тужни.

“Један део може, један део, успомене, све изгореле. Хвала свима што су нам помогли да ипак имамо кров над главом нашом”, каже Обрадинка Тодосијевић.

Новој кући и поклонима највише се радује Марко.

“Посебно ми је супер, па све. Хоћеш ли имати неки свој простор, јеси ли већ одабрао-ено, тамо ће бити” наводи Марко Тодосијевић.

Прича о креманској породици са два малишана говори и о хуманим људима и буди наду у доброту.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи