Читај ми!

Зашто је мобилна апликација из Ниша једна од најтраженијих на нашем тржишту?

Мобилна апликација компаније "Сити енд ми“, која је део Научно-технолошког парка у Нишу, једна је од најтраженијих на нашем тржишту. Корисници апликације, који пешаче или возе бицикл, за то добијају накнаду у токенима.

Апликација “Сити енд ми“ има више од 110.000 претплатника и око 3.000 корисника. Богдан пешачи, Вељко вози бицикл и на тај начин сакупљају токене од којих добијају награде. Од виртуалног новца могу засадити стабла у парковима у Нишу.

“Та стабла сам засадио за свој одред „Мија Станимировић" и то ми је била нека мотивација, пошто смо извиђачи и промовишемо екологоју, да засадим неко дрво, а и на пример фалила ми је кацига за бициклу, па сам скупио један токен за кацигу за бициклу”, каже Богдан Ранчић, корисник апликације.

“Прошли месец када сам сакупио поклонио сам жени термос, следећег месеца узећу можда блу тут звучник и размишљамо да сакупљамо за летовање”, наводи Вељко Велимировић, корисник апликације.

Корисници преко апликације решавају проблеме у својим зградама или указују на комуналне недостатке. Никола је конобар у клубу НТП и каже да понекад тако плате и кафу, а да њега мотивише да буде активан:

“Када ви добијете тај неки бонус, да ви добијате нешто, ви онда нећете да укључите ауто него ћете да ходате, онда тако одете до продавнице и да пешачите”, рекао је Никола Шкундрић, корисник апликације.

“Идеја јесте да утичемо на грађане да позитивно делују у својим градовима кроз различите активности, а ми њих наградимо и буду активни у својим заједницама и то је оно што смо постигли са овом апликацијом и на то смо веома поносни”, истиче Александар Стаменковић, из компаније “Сити енд ми”.

Као део научно-технолошког парка, ова компанија најкорисније сугестије и помоћ, добија управо од колега из других тимова.

“Имамо добро дефинисан проблем и уочен, који на основу идеје, коју су смислили, решавају. Тако да, идеја је важна ствар, али ако та идеја не решава никакав проблем грађана, џаба идеја, јер неће имати ко то да користи”, сматра Милош Гроздановић, НТП Ниш.

Од виртуалног новца који је сакупљен преко ове апликације, у два парка у Нишу и једном ван града, до сада је засађено око 1.300 стабала.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи