Читај ми!

„Црни петак" - опрезно у куповину

„Црни петак” је потекао из САД, где је викенд за Дан захвалности најдужи у сезони. Почиње у четвртак, траје до недеље, а тада су највећи попусти и највеће гужве. Организације потрошача упозоравају грађане да не буду заведени снижењима и нереалним понудама.

Црни петак, сезона лова на попусте. Свуда, а највише по интернету, могу се данима раније видети најаве промоција, попуста и акција од 10 па све до 70 одсто. Најбољи дан за шопинг - многи купци ће искористити да купују јефтиније у трговинским ланцима, тржним центрима,  бутицима.

„Kупци су задовољни кад год има неки попуст, поготово кад је већи попуст у питању, тај црни петак", каже власница бутика из Крагујевца Снежана Петровић.

„Мислим да је то више психолошки моменат код муштерија. Али код нас у радњи биће добрих попуста. Ова три дана од 20 до 50 одсто на хаљине, али и на осталу колекцију имамо добар попуст", наводи власница бутика Дијана Живковић.

Међу купцима је подељено мишљење. Док се једни радују попустима, други мисле да нису повољни. Међутим, и ако ћете у многим продавницама тог дана видети ознаке за 20, 30 или 50 одсто попуста на неке од артикала, не мора да значи да ћете заиста уштедети.

„Немојте да будете заведени тим силним процентима снижења, зато што постоје бројни начини да се те цене пре самог снижења подигну па да проценат буде што већи. Једино треба да вас занима колико нешто сада кошта, без обзира на то да ли је црни петак или обичан петак", објашњава представник Организације потрошача Крагујевца Зоран Николић.

Црни петак најављује сезону новогодишњих куповина. А готово да нема човека који је имун на попусте, па се дешава да приликом овако великих акција купци дођу како би пазарили један производ, а продавницу напусте са више.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи