Читај ми!

Месец дана пре краја, у Шапцу пописана већина пољопривредних домaћинстава

До завршетка пописа пољопривреде, остало је мање од месец дана. На територији града Шапца, 53 пописивача посетила су и пописала већину газдинстава.

За месец и по, Филип Станимировић, посетио је више од 500 газдинистава у два насеља. У некима се задржао дуже него шта је планирао.

“Што се тиче питања, највише се буне око земљишта, јер ту имамо највећи број људи, да сабере, да израчунају колико шта. - Колико се задржите у просеку? -У просеку неких петнаест минута, до сат времена. Негде пет минута, у зависности шта пољопривредни произвођачи имају”, каже пописивач Филип Станимировић.

Међу бројним питањима, једно је многе произвођаче навело на размишљање - Колико сати раде на имању?

“Има ту неких 50-60 питања, сва су то различита питања. Било је и оних која сам морао мало да размислим главом. Да се види шта је и какво је стање. Колико се сати ради на селу, ја мислим да се на селу ради, свих 24 плус два сата. Колико је утрошак мог радног времена на том гадинству у којем живимо ми. Пита се да ли се изнајмљују радници, да ли се шта прави на домаћинству”, наводи Слободан Илић, пољопривредник из Мајура.

Прикупљени подаци показаће стање у домаћем аграру, и користиће за будуће планирање пољопривредне производње.

“Подаци су битни, због тога што радимо статегије развоја. Да упоредимо податке који су у претходном периоду били пре десет година, и садашње. Онда видимо шта нам мањка, и шта треба да помогнемо - Шта каже наш крај, имамо и сточара и ратара?- Извдајају се поједина газдинства која напредују, и која вуку друштво напред”, наводи Драган Ранђић, председник Пописне комисије града Шапца.

На територији Шапца, регистровано је око 13.500 пољопривредних газдинистава. Пописивачи кажу да проблема на терену, није било.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи