Читај ми!

Произвођачи сира немају своје место на прокупачкој пијаци

Нова пијаца у Прокупљу, у чију изградњу су држава и град уложили око 350 милиона динара, ни скоро пет месеци од отварања нема опремљен простор за продају млечних производа, који се - уместо у расхладним витринама - купцима нуде у аутомобилима, на паркингу. Реаговала је и ветеринарска инспекција, а у градској управи кажу да очекују да простор ускоро буде опремљен.

Захваљујћи повољним временским приликама током јесени, на новој прокупачкој пијаци, понуда пољопривредних производа као у сред лета. Свега има, слажу се и купци, сем млека и млечних производа.

“Нема сира, кажу да овде нема тезга где се продаје”, каже један купац.

Уместо на пијаци, у расхладним витринама и у одговарајућем простору, изграђеном за те намене, сточари своје производе нуде на паркингу.

“Просторије стоје, само нам фале те тезге. Хтели би да уђемо тамо и да буде то чисто, овде је стварно нечисто”, сматра Сузана Миленковић, произвођач сира из Доње Трнаве, а Вукоје Николић, произвођач сира из Дешилова додаје: “Ја производим сир, од суботе до суботе, 20-30 кила, од тога живимо. Највише би ми волели да буде одељење, да ја платим поштено и да будемо у топлом.”

“Терају нас ови ветеринарски инспектори. Већином је то наручена роба, носимо ко где живи, што би рекли људи од врата на врата и тако, али има опет неки вишак”, каже Ана Петковић, произвођач сира из Горњег Кординца.

У градској управи РТС- у је потврђено да је набавка расхладних витрина за млечну пијацу предвиђена за трећу фазу, која је у току и да очекују да простор ускоро буде опремљен, без прецизирања рокова, када би то могло и да се деси.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи