Читај ми!

У кругу доброте: Магдалени из Житорађе признање за хуманитарни рад

Седамнаестогодишња Магдалена Станковић  из Житорађе овогодишња је добитница награде  Удружења „Светислав Милић – младима од срца“, која се додељује за хуманитарни рад. Она је са својим пријатељима за само месец дана  прикупила 30.000 евра за операцију у иностранству своје старије сестре Марије, која болује од ретке болести.

Марија Станковић седам година трпела је болове и прошла две операције, док јој није установљена ретка болест. За операцију у иностранству требало је хитно прикупити 30 хиљада евра. Акцији се, уз организацију „Буди хуман“, придружила њена сестра Магдалена, која је за само месец дана то и успела.



„Данас се осећам одлично, болова немам. Живим у потпуности нормалан живот.Оно што је моја сестра урадила за мене је непроцењиво“,
каже Марија Станковић из Житорађе.

„Тај тренутак никада нећу заборавити када је доктор изашао из сале насмејан и када је рекао да је успело. Од тада све емоције су, да кажем навирале из мене и заиста, то је немерљив осећај! И све те непроспаване ноћи и све то нема цену за сестрин живот”,
наглашава Магдалена Станковић из Житорађе.

Велику подршку да истраје у својој борби Марији су пружили многи грађани Србије, који су се одазвали Магдаленином позиву за помоћ.

„Прво смо све то поделили на нашим друштвеним мрежама да би се огласио што већи број људи”, објашњава Теодора Петровић,ученица III разреда Медицинске школе у Прокупљу.

„Ово је било од велике важности, пре свега што имате ту част да неком помогнете да му  спасете живот.“, каже Кристина Бакић, ученица III разреда Медицинске школе у Прокупљу.

Због изузетне храбрости, оданости и несебичне посвећености очувању живота, за инспирисање нације и  промовисање узвишених вредности у друштву Магдалена Станковић овогодишња је добитница награде Удружења „Светислав Милић – младима од срца“. Хуманост је њено животно опредељење, па је, као и сестра, која је сада на трећој години медицинског факултета, уписала медицинску школу.

„Желеле смо да ето једног дана, ако не дође до тога да може неко њој да помогне, да будемо ми те које ће заправо њој помоћи”, истиче Магдалена Станковић из Житорађе.

„Медицину сам уписала  да бих себи нашла лек и у част свих оних који су ме водили до дијагнозе“, наглашава Марија Станковић из Житорађе.

У књижици и индексу само су најбоље оцене. А у животу сада има времена за све. Највише за тренутке среће.

 

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи