Читај ми!

Сомбор: Награде за рад са децом

Признање "Аврам Мразовић" установљено је 2015. године и додељује се просветним радницима са територије града Сомбора за ангажман који доприноси подизању стандарда у образовању. Ове године је обележено и 245 година од оснивања прве школе у Сомбору.

Народну градску нормалну школу основао је у Сомбору Аврам Мразовић 1778. године. По узору на ову образовну установу убудуће су формиране и организоване школе у још 74 места у околини. Сомбор је због тога постао град просвете, а име Аврама Мразовића знаменито у историји школства.

"Оно по чему је школа као школа посебна то је да смо једина школа у Србији која носи то име, а онда смо такође у част Аврама Мразовића, и узимајући у обзир чињеницу да Сомбор као град образовања и културе то не сме да дозволи да падне у заборав, да пре десетак година је установљена награда Аврам Мразовић која се додељује најбољим радницима у образовним установама и школа Аврам Мразовић је имала првог добитника те награде", наводи Маја Секулић , директорица ОШ "Аврам Мразовић" у Сомбору.

Ове године је награду која носи име великог просветитеља у Сомбору троје просветних радника из Предшколске установе, основне и средње школе. Међу награђенима је Раде Раонић. Професор је у Средњој техничкој школи 38 година, аутор бројних уџбеника из предмета Механика, што га је и кандидовало за награду.

"Наравно да ми значи, а и то је на неки начин углед моје школе, углавном задовољни сви и срећни", каже Раде Раонић, добитник награде Аврам Мразовић.

"Ово признање доживљавам као крунисање свог васпитно образовног рада, и јако ми је драго што смо ми из предшколске установе видљиви у васпитању и образовању јер ми уствари представљамо темеље целокупног школовања и целокупног образовања", каже Мирјана Лончар, добитница награде “Аврам Мразовић”.

"Изузетна је част понети овако ласкаво признање, великог утемељитеља, просветитељства у Срба, Аврама Мразовића. Моје име јесте на том признању, али је то и заслуга свих људи у колективу и свих мојих колега из основне школе Иво Лола Рибар", каже Тања Огризовић, добитница награде “Аврам Мразовић”.

На свечаности поводом доделе награде “Аврам Мразовић” најављена су даља улагања у побољшање услова за образовање и васпитање деце.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи