Читај ми!

Још један дан пријаве за ватрогасце

МУП Србије расписао је конкурс за основну обуку 300 ватрогасаца. Услов је да су кандидати држављани Србије, са пребивалиштем на територији где је расписан конкурс, да имају завршену средњу школу и да су старости од 19 до 30 година. Услов је и важећа возачка дозвола Ц или Б категорије.

Вељку Тодоровићу из Јагодине отац је ватрогасац. Решио је да крене очевим стопама и то је био први разлог да се пријави на конкурс за ватрогасце спасиоце. Нада се да ће испунити све услове, проћи све провере и после обуке постати део ватрогасно спасилачког тима у Јагодини. Свестан је свих ризика и изазова.

“Свако дете хоће да иде очевим стопама, частан хуман посао, зашто да не и то је то. - Како ти изгледа овде у батаљону? - Одлично, једва чекам здравље боже да будем део екипе”,каже Вељко Тодоровић.

“Ја сам одувек желео да радим тај посао. Поред тога што сам желео ту су и друге бенефиције тог посла, ‘ајде поред радног стажа ту су и спасавање и живота и природе”, сматра Александар Трифуновић.

На подручју полицијске управе у Јагодини има 7 упражњених места за ватрогасце спасиоце. Конкурс је отворен до 10. новембра, а већ сада пријавило се много више кандидата него што се прима тако да ће кандидати морати да прођу селекцију.

“Овде су дошли десетак момака, вероватно ће да тај број буде већи јер се углавном задњих дана пријављују и ево да искористим прилику да још једном кажем да се пријавре на конкурс, што више се пријаве бољи ће избор да буде самим тим ватрогасно спасилачке јединице имаће боље полазнике”, каже оран Радосављевић, командант ватрогасно спасилачког батаљона у Јагодини.

Кандидатима је у старту објашњено шта ће бити њихови задаци. Речено им је да посао није лак, да носи одређене ризике, да изискује добру физичку кондицију, а специфичност бригаде у Јагодини су сталне техничке интервенције на Коридору 10 и спасавање људи из саобраћајних несрећа. Све што морају да знају научиће том обуке и касније од старијих колега током рада у бригади.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи