Читај ми!

Jесењи распуст – прилика за путовања

За ученике основних и средњих школа у централној Србији почео је распуст који ће трајати до понедељка, а ту прилику многи ће искорисити за породично путовање. У наредним данима међу најпосећенијим дестинацијама биће и Вуков крај.

Боравак у нетакнутој природи на планини или у селу и овог распуста биће избор за породице са децом из крајева широм Србије.

boxPluginImg

„Једва сам чекала овај распуст да отпутујем са мамом, татом и братом на Дивчибаре”, каже Наталија Марковић.

Судећи по броју гостију који су смештај резервисали неколико месеци унапред, Тршић је једна од омиљених дестинација за љубитеље сеоског туризма. Домаћини, кажу, да интересовање за активним одмором на селу не јењава током целе године.

„Деца овде уживају у бројним садржајима, од вожње квадовима, наравно уз пратњу одраслих до дечијег села које је намењено за нешто млађу децу, уживање са домаћим животињама из нашег мини зоо-врта, јахање коња, разне спортске активности", истиче Кристина Ровчанин, власница етно комплекса у Тршићу.

Велику посећеност у наредним данима очекују и у Бањи Ковиљачи, коју туристи, не бирају, кажу, само због лепоте и квалитетне услуге већ и близине реке Дрине, али и свих културних и историјских знаменитости Подриња.

„Наши капацитети су током ових празника попуњени, то су углавном породице са децом обзиром да деца не иду у школу. То су наравно и бањски парк са бројним садржајима, могу посетити Тршић, Троношу, Гучево и све значајне локалитете у нашој околини”, наглашава Снежана Марковић, рецепционер у хотелу у Бањи Ковиљачи.

Било да је на селу, планини или у граду, кратки предах од школе, али и пословних обавеза, кажу, пријаће свима. Угоститељи у Подрињу познати су по гостопримству, а највећа потврда су гости који се поново враћају.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи