Читај ми!

„Шумадијана"

Kрагујевачка уметница Ана Петровић представила је нови циклус слика и предмета примењене уметности у индустријском комплексу Мајнд парка. У фокусу поставке - Шумадија кроз боје, песму и одевне предмете.

У сваком другачија, ни у једном оку иста. Нагиздана, пиктурална, родна... Шумадија. Полазиште и исходиште за уметницу Ану Петровић, корен и камен-међаш. Тај рај, који мотивима и колоритом одузима дах, одувек у њеним рукама.

„Ја волим повезаност неких наших лепота са стварањем нових лепота. Трудим се да ја правим неку нову традицију", објашњава примењена уметница Ана Петровић.

На свакој слици, омаж Шумадији - бајковитој и благородној. И Шумадинцима у чију су косу уплетене шљиве, јабуке и дуње из „недара". Сену, ливадама и њивама, свакој стопи из које се рађа живот. Обичан, а драгоцен. А, девојке на ревији у вуненим чарапама, са мотивима са народних ношњи, лепе и румене, у себи помешале традицију и новотарије, са именом Шумадијана. Традиционално и савремено у индустријском комплексу Мајнд парка.

„Имамо доста идеја, од уметничке колоније, преко различитих изложби, до свега што пружа један квалитет живота и дружења и на то сам веома поносан и уживам у том раду", каже власник Мајнд групе Братислав Милановић.

А, ужива и у признању „Најшумадинац", које му је доделила Ана Петровић. Kрагујевчанка по рођењу, грађанка света - по стваралаштву. После Дрвенграда на Мећавнику, окренута осликавању своје изворне љубави - Шумадије.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи