Читај ми!

У Крушевцу још један објекат за смештај паса

Прво градско пихватилиште за напуштене псе, ЗОО хигијенска служба Јавног комуналног предузећа Крушевац, отворила је пре 17 година. Са локације у селу Срње, чији су капацитети за смештај 200 луталица одавно премашени, ново је измештено на периферију града, а објекат је свечано отворен овог викенда.

 

Удешени, вакцинисани, стерилисани, станари новог крушевачког прихватилишта спремни су за удомљење. На радост посетилаца, посебно најмлађих, орни и за дружење.

"Ово је Лена, а имам их још пет", показује Анка Миладиновић. На питање како јој изгледају куце у прихватилишту, одговара: "Неговано и чисто”.

Посебна пажња поклања се здравственом статусу паса. У плану је отварање ветеринарске амбуланте.

"Они се тријажирају на здраве и болесне и пролазе једну карантинску процедуру. Они који су болесни добијају здравствену заштиту, дехелминтизацију, лечење и после тога стерилизацја. Такви пси чекају удомитеље", истиче Славиша Стефановић, ветеринар Прихватилишта за псе ЈКП Крушевац.

Захваљујући одлишној сарадњи крушевачке ЗОО хигијене са удружењима за заштиту животиња, од почетка године 300 напуштених паса пронашло је нови дом.

"Овог пута имамо да видимо једно од најбољих прихватилишта у Србији које испуњава стварно све стандарде, како европске тако и нашег закона. Тренутно је смештено негде око 70 паса, али биће ту још, требају да се доведу пси из старог прихватилишта. Надамо се да ће то да се прошири јер нажалост у Крушевцу има доста напуштених животиња", наводи Лела Буцек, председник Удружења за заштиту животиња "ОРПАК" Крушевац.

"Ми планирамо да у наредним годинама изградимо регионални центар, односно регионално прихватилиште за напуштене псе тако да ће капацитет тог будућег прихватилишта бити преко 600 паса. Кажу да просто колико волите животиње толико волите и људе па негде дајте да сви заједно покажемо колико смо добри људи", наглашава Снежана Радојковић, директор ЈКП Крушевац.

Посебан део прихватилишта је полигон за шетњу, тренинг и игру паса, за ближе упознавање са новим власницима или само за дружење.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи