Читај ми!

Лозница: Мештани обнављају школу "Јован Цвијић"

Основна школа "Јован Цвијић" у Лозници обележила је 70 година постојања. Управа школе и наставани кадар у сарадњи са родитељима и локалном самоуправом започели су иницијативу за уређење и обнову школе у коју ништа није улагано деценијама.

Основна школа "Јован Цвијић" једна је од најстаријих и најугледнијих образовних установа у Лозници која се годинама суочава са бројним проблемима. Од крова који је прокишњавао, преко оскудно снабдевених кабинета за стручне предмете, до дотрајале столарије. Желећи да сами себи створе бољи амбијент за учење и рад, наставници су заједно са ђацима и њиховим родитељима започели више акција за уређење школе.

"Деца су веома заинтересована за рад и учење и за све ваннаставне активности, одазивају се на све што треба да помогну да се школа среди, сређен је кабинет за веронауке, школа около", наводи Мирјана Лазић, наставница биологије.

"Оно што је врло важно овде је што се негује нека атмосфера неког заједништва, духа, доброг расположења, мислим да се то одражава и на квалитет укупног рада. Много бивиших ученика расутих по свету се сете своје школе, просто некако људи су привржени овој школи", истиче Цветана Срећковић, наставница историје.

Обележавање великог јубилеја протекло је у знаку добрих вести. Хектар и по школског парка коначно ће бити осветљено чиме ће се повећати безбедност деце. Уз помоћ локалне самоуправе започети су и радови на изградњи гасне котларнице, јер је Основна школа "Јован Цвијић" једина у граду која се грејала на чврсто гориво, а уједно је била и међу највећим загађивачима ваздуха. Запослени се надају и решавању других проблема.

"Наша стара болна тачка је наша сала за фискултуру која је као и сви објекти овде саграђена пре 70 година, тако да деца нису у могућности да играју неке спортове као што су кошарка, одбојка због ниског плафона и то нам је жеља да у неком будућем времену добијемо фискултурну салу", наглашава Миленко Ђуровић, директор ОШ "Јован Цвијић".

Пројекат обнове фискултурне сале, кажу, захтеваће много новца. Скромним донацијама прикључили су се и родитељи, али и привредници Лознице.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи