Реконструкцијa путева у Великој Плани

На територији општине Велика Плана ради се путна инфраструктура у вредности од 370 милиона динара. Држава финансира реконструкцију пута Марковац - Велика Плана. Готов је и пројекат уређења пута ка Сараорцима, а ових дана завршени су радови на деоници до музејског комплекса у Радовањском лугу.

Kућа Павловића уз сам је пут који од Велике Плане води до спомен комплекса у Радовањском лугу. Пут у дужини од седам километара, каже Слободан, последњи пут комплетно је реконструисан пре више од пола века.

„Тек је сад урађено како треба и биће боље. Вероватно има тамо још само два километра, три до Рача - Паланка пут да се састави", каже Слободан Павловић из Радовања.

За мештане Радовања нови километри пута прилика су да се брже стигне до града. У последње време имају и све веће интересовање за куповину кућа и земље јер је Београд на само сат времена вожње.

„Са овим путем имамо добар водовод и све остало. Електрификација је завршена. Сада се ради још један пројекат око електрификације, значи комплетна инфраструктура је заступљена у потпуности", наводи председник МЗ Радовање Горан Лазаревић.

Са изградњом пута и комплекс Радовањски луг добија нови значај. Овде је првобитно био гроб Вожда Kарађорђа. Данас се ту налази музеј и црква Захвалница па мештани с правом очекују да се врате многобројни туристи који су некада обилазили овај комплекс, пре свега екскурзије.

„Ми смо били у ситуацији да већ аутобус чак није ни могао до горе да дође, није могао да сиђе овде. Деца која су долазила на екскурзије имала су проблем, силазе одозго пешке, све је то саобраћај, проблеми. Много ће значити овај пут за туризам", обајшњава Зоран Ђорђевић из Радовања.

Након завршетка пута у Радовању тешке машине преселиле су се на деоницу од Велике Плане до Марковца где се реконструише пут у дужини од 11,4 километара.

„Ова општина се развија. Пуно је нових инвестиција. Запослени су људи. Пуно је саобраћаја и мислим да нама путна инфраструктура пуно значи у овом тренутку и велика захвалност руководству ове земље који нам помажу да то завршимо", каже председник Општине Велика Плана Игор Матковић.

Деоница Цариградског друма од Велике Плане до Марковца биће реконструисана до краја године, а на пролеће ће се наставити радови ка Kрњеву и Лозовику.

 

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи