Кристина Ћирић из Пирота - упорношћу против болести

27-годишња Кристина Ћирић из Пирота, упркос церебралној парализи и тешкоћама које прате њено стање, живи као и сви млади – чита, дружи се, активна је на друштвеним мрежама… Једина разлика је што мора да иде на скупе терапије које ће јој побољшати моторичке способности. Помажу Град и добри људи, али то није довољно.


Њена борба са церебралном парализом, почела је неколико месеци по рођењу. Ипак, то није спречило Кристину Ћирић - девојку челичне воље да живи попут својих вршњака. Редовно је похађала основну и средњу школу, затим Правни факултет.

"Нема више учења, завршила сам правни факултет коначно. Сада сам дипломирани правник, па се надам запослењу", наводи Кристина Ћирић.

Док се то не догоди, Кристина је посвећена вежбању - одлази на терапије у Ниш, које, каже, дају одличне резултате.

"То је тромесечна терапија која траје 5 - 6 сати дневно, али мени то није тешко, наравно.То је на роботима и хода се и на кинези терапији, на пример ходам са једном руком - сада то радим лагано, док у почетку нисам", додаје Кристина.

Кристина уз помоћ ходалице обавља сама обавезе у кући, а мајка јој је одувек највећа подршка. Одустајање никада није била опција, колико год било тешко да обезбеди новац за лечење.

"Један циклус терапија кошта негде око милион ипо динара. Кристини је потребно бар још два циклуса терапија, тако да идемо даље до победе", каже Сања Ћирић, Кристинина мајка.

Захваљујући добрим људима и фондацији „Хуманост без граница" Кристина покушава да оствари своје снове - али и снове оних који се сусрећу са истим проблемима. Жеља јој је, каже, да их едукује и увек им упућује и поруку подршке:

"Да не одустају, без обзира на околности и људе који их окружују. Мислим, можда нема свако пуну подршку свих…", поручује и закључује Кристина Ћирић.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи