Лешница: Докторка Марија, лекар за тело и душу

За докторку Марију Лазаревић, специјалисту Опште медицине, кажу, да тело лечи знањем, а душу поезијом и прозом. Докторка Марија омиљена је међу пацијентима у Лешници код Лознице где је управник здравствене станице, а по својим књижевним делима препознатљива је широм региона.

Код докторке Марије, пацијенти су, каже, увек добродошли. Ту је не само за њихове здравствене проблеме, већ и да заједно поделе срећу, а и тугу. Због тога је често зову - докторка која лечи и тело и душу.

"Нико од пацијената не долази код нас зато што је срећан, зато што је задовољан. Долази због тога што има неки проблем и при томе осећа нека непријатна осећања, тако да се ја трудим код мојих пацијената да их орасположим, да би се они боље осећали", наводи примаријус др Марија Лазаравић, специјалиста Опште медицине.

Докторка Марија писац је још од основне школе. Иза ње је осам објављених књига поезије и прозе и 50 научних радова. Њени пацијенти, уједно и су читаоци.

Јелица Чучек, из Лешнице каже да су њене речи јаче од сваке таблете: “Као пацијент кад дођете код ње пожаите се, толико вас срдачно прими и прихвати, помази вас по руци и каже немојте бринути све ће бити у реду".

Маријана Ристић додаје: "Докторка Марија је савршен лекар, одличан писац, а пре свега добар човек, то је жена великог и племенитог срца која има душу, она својим анђеоским гласом лечи све нас пацијенте".

Својим знањем и стручношчу, али и лепим речима докторка лечи више од двадест година.

"Поезија, проза и медицина, такође, су јако везане и ми кроз поезију и прозу можемо да лечимо емоције, код људи, код наших читалаца као што их лечимо када нам долазе у ординацију на преглед" истиче докторка Марија Лазаравић.

Инспирацију за своје књиге докторка проналази у свакодневним дешавањима из своје ординације и у причама пацијената са којима је с годинама постала и пријатељ.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи