Читај ми!

Стабилизација снабдевања струјом у Шиду током вечери

Све институције од виталног значаја за Шид од јутрос имају електричну енергију, захваљујући агрегатима који су допремљени из селе Србије. Међутим, више од десет хиљада бројила и даље је без напајања. Стабилизација у снабдевању, кажу у ЕПС-у, очекује се до краја дана.

Радници ЕМС-а из целе Србије дошли су да помогну како би грађани Шида што пре добили струју. У тешким условима за рад, у блату, често прекидани због кише, успели су да уместо три оборена далеководна стуба у атару Бачинаца поставе заменске хаваријске стубове.

„Донели смо много агрегата из разних делова Србије, из разних предузећа и државних установа. Успостављено је водоснабдевање. Практично сви витални објекти су стављени у функцију јутрос од школа, вртића, дома здравља, полиције да би људи могли колико - толико несметано да функционишу", каже министарка енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић.

Међутим, још увек десет хиљада бројила нема напајање. Невереме које је погодило Шид, у први мах затекло је све у локалу, али је држава спремно и брзо реаговала и упутила сву недостајућу опрему и људство.

„Људи су дошли из целе Србије, агрегати су стигли из целе Србије. Посебна захвалност Сектору за ванредне ситуације", објашњава председник Општине Шид Зоран Семеновић.

Из ЕМС-а подсећају да није постојала могућност да се домаћинства која су остала без струје припоје на друге мреже јер је далековод на хрватској страни страдао у ранијем невремену. Ово је, кажу, био једини излаз.

„Преносни систем који је оштећен још у јулу у Хрватској још није враћен у функцију. Од 20. јула 14 стубова није расположиво. Са наше стране због тога је био додатан надљудски напор да се у тако кратком року, који је теоријски готово немогућ за извођење, изведу радови", наводи директорка ЕМС-а Јелена Матејић.

У ЕМС-у очекују да ће, ако не буде непредвиђених временских околности, радови бити завршени до вечерас и напон пуштен ка дистрибутивној мрежи. После тога ЕД треба да успостави напајање.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи