Читај ми!

Риболовци из земље и суседних земаља на обалама Мораве у Ћуприји

У Ћуприји је одржан 4. риболовачки „Мост куп" где се у роболову грабљивица вараличарењем надметало 70 такмичара из Србије и гости из Босне и Херцеговине и Хрватске.

На обалама Велике Мораве са обе стране реке стрпљиво се забацују варалице 4.Мост куп окупио је не само такмичаре већ и пријатеље који се друже.

„Прошле године смо били заједно у Добоју па су домаћини позвали нас да дођемо у Ћуприју и свиђа ми се доста екипа има и лепа је стаза, надам се и уловима”, каже Саша Тодић, из Апатина.

„Од пете године ловим пастрмку, то ми је прва љубав, сом и смуђ су ми друга љубав.-Шта сте већ упецали?-Па ево сад сам пре пола сата упецо сам једног сома негде око 50 сантиметара", наводи Јасмин Субашић, репрезентативац из Хрватске.

„Пецамо свакако, али размена искустава, размена мишљења,,много људиправе варалице они су произвођачи, креатори", каже Владимир Милојевић из Ћуприје.

Техника пецања која добија све више поклоника је од нано и ултралаког вараличарења до тешке категорије за веће грабљивице.

Обале су потпуно различите, једна страна, градска страна је доста бржа дубља, пружа нам могућност риболова већих риба,грабљивица,док с друге стране је мало плића вода и можемо да пецамо на ултралајт или лајт", наводи Александар Стокић из Добоја.

Награђени су најбољи у ненеколико категорија, а покровитељи манифестације били су општина Ћуприја и њена туристичка организација.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи