Читај ми!

Кад Љиљана Димитрић шмиргла и полира ауто задовољни и она и муштерије

Мајсторица Љиља, тако у Рађевини, а и шире зову Љиљану Димитрић, једину аутолимарку у том крају која тај посао ради већ две деценије. Иако у породичној радионици раде и супруг и синови, муштерије поверење, најпре, указују њој.

Уместо кутлаче - шлајферица у руци, а између карбуратора и акумулатора и шерпе и лонаца, Љиљана бира ово прво. Себе, тврди, ретко шминка, али зато аутомобиле свакодневно.

"Шлајферица или кутлача? Шлајферица, дефинитивно, мислим да нема потребе да уопште правимо питање које би било од тога. Наравно, полирка, ни педикир, ни маникир, полирка, пудер - даска шмиргла 120, 150, 180, па ајмо и до хиљаду и по и две и до абралона три и шест. - И то је најлепша шминка? - Најлепша", каже аутолимарка Љиљана Димитирић.

Због преданости и професионалности, код муштерија је нестало и неповерење које су на почетку имали према жени у мушком послу.

"Жена мој ауто да ради, жена, да жена ти ради ауто, ти, да, ја ти радим ауто, па како ће, на крају суди како ће. Међутим, свако преузимање аута од баш тих људи који су сумњали у женске способности везане за мушке делатности и послове, били су презадовољни", наводи аутолимарка Љиљана Димитирић.

У шмирглању и полирању ауто лимарије, Љиљана види веће задовољство него у чишћењу куће. Колико је посвећена свом послу, сведоче и комшије.

"Љиља је превелики заљубљеник у свој посао, толики да је један пример кад је ове година ишла на годишњи одмор, на море понела је са собом полирку, јер једноставно без свог посла не може чак ни на одмору", прича комшиница Александра Секулић.

У прашњавом комбинезону, мајсторица се, каже, најбоље осећа.

"Љиљо, та хемијска у коси је модни детаљ или? - Ајде, у мом случају тренутно јесте, али је функционалнија за ове ситније рупице које се догоде у ваздуху, у гиту или шприцгиту”, објашњава аутолимарка.

Када се нешто ради из љубави- квалитет је загарантован. И док се некада сусретала са предрасудама, Љиљани сада муштерије, кажу: "Не сумњамо ниједног момента мајсторице, нека буде блистав као осмех."

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи