Читај ми!

Новосадски камерни хор наступио на Мокрањчевим данима

У Неготину настављени 57. Мокрањчеви дани, фестивал у славу великана наше хорске, духовне и световне музике Стевана Стојановића Мокрањца.

Фестивал Мокрањчеви дани и ове године је акценат ставио на хорско стваралаштво. Прве вечери наступило је шест хорова, четири из наше земље и по један из Хрватске и Турске. Победник натпевавања је Полифони хор „Анкара" из Турске. Они су, према оцени стручног жирија, имали најкомплекснији хорски звук, иновативно представљање Мокрањчеве композиције и најефектнији сценски наступ. У наставку фестивала, синоћ је наступио Новосадски камерни хор, прошлогодишњи победник натпевавања.

„Учешће на Мокрањчевим данима увек код свакога, а то ће вам сви рећи, уметници, стручњаци, музиколози, изазива један посебан осећај, знате. Налазите се на месту, па могу слободно да кажем, које је можда и свето за нашу духовну и световну хорску музику. Онда се осећате посебно свечано, некако и признато", каже диригент Новосадског камерног хора Божидар Црњански.

Мокрањчеви дани трају до 15. септембра. На затварању манифестације учествоваће хор РТС-а под управом Бојана Суђића.

„Све што се зове уметношћу и све што представља високу уметност у Србији овога тренутка биће ове године заступљено на Мокрањчевим данима, јер се окупила једна сјајна и кредибилна екипа људи која ће ову фестивалску сезону од 9. до 15. септембра да учини веома значајном", наводи директорка Дома културе у Неготину Јованка Стефановић Станојевић.

Многобројни поштоваоци Мокрањчевог непролазног дела имаће прилику да током седам дана виде изложбе, промоције, концерте на отвореном и све оно што овај фестивал чини јединственим.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи