Читај ми!

Италијанска компанија почела обуку радника у Лесковцу

После одласка турског „Џинсија" италијански „Аунде" од града Лесковца закупио је простор некадашње „Синтетике" и од 1. септембра најављује запошљавање 300 радника.

Италијанска компанија „Аунде" проширује производњу. У Јагодини пресвлаке за аутомобиле производи 900 запослених. У Лесковцу су им потребни шивачи. Позив је упућен пре свега некадашњим радницима „Џинсија", који су остали без посла и још увек чекају исплату заосталих потраживања. „Џинси" дугује граду више од 30 милиона динара.

"Одлучили смо да запослимо жене које су радиле у "Џинсију", а које су на породиљском, односно трудничком боловању што сматрамо као потврду онога што је већ речено да "Аунде" функционише као једна велика породица", каже директор компаније "Аунде" Анино Де Венециа.

"Јуче сам у разговору са Јасином Денизом поново захтевао да "Џинси" измири све обавезе према радницима, иако сви знате да локална самоуправа нема надлежности у том погледу, али су нам потребе и проблеми наших суграђана на првом месту. Уколико до 31. августа не измире своја дуговања локална самоуправа може спровести извршење и своја доспела потраживања да намири у вредности машина. Напомињем да "Џинси" има објекат у Улици Солунских ратника у свом власништву па је могуће да своја потраживања намиримо из вредности тог објекта", објашњава градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

 

 

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи