Читај ми!

Пут за повратак

Мештани Мердара и још 10 села куршумлијске Општине лакше ће стизати до лекара, продавница и школа, захваљујући новом асфалтном путу.

Мештани кажу да је десетак километара асфалта већ сада у многоме променило слику овог краја, јер су због лоших путева одавде, најпре одлазили људи, а за њима су се затварале школе, амбуланте, продавнице. Сада се ствари мењају на боље јер изградња новог пута даје шансу за бољи живот и наду за повратак.

"Стварно је кренуло нешто на боље и то доста на боље. Можда се коју годину и закаснило. Народ је отишао трбухом за крухом. Бар да се потрудимо да ово што ту гравитира ту и остане и ту борави", каже Саво Дошовић из Мердара.

"Добили смо превоз путника бесплатно, фабрика ће да се отвори у Рачи", наводи мештанин Драган Милачић.

Добра инфраструктура и нови садржаји шанса су за бржи развој овог краја.

"Звало ме је најмање десеторо људи , што из Београда, што из околине који овде имају своја имања, да би отворили сеоска газдинства. Видим да су сви заинтересовани да се врате", каже председник Месне заједнице Мердаре Гојко Стефановић.

Школа у Мердару затворена је пре две године. Ђаци у њу нису могли да долазе због лошег пута. Сада се стичу услови да школу похађа десетак ђака из околних села. Да би школа живела, а са њом и цело ово подручје, требало би помоћи младим породицама, које упркос свему остају овде.

"Побољшање путне инфраструктуре значиће не само за останак и опстанак на овим просторима, већ и за повратак младих", објашњава председник Општине Куршумлија Војимир Чарапић.


Да се живот поново враћа на ове просторе сведоче и слике обрађених воћњака и прелепих пашњака, као и обновљена светиња за које се мештани надају да ће постати део туристичке понуде куршумлијског краја.

 

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи