Читај ми!

У Панчеву се не препоручује пливање у рекама

Иако се Панчево налази на Дунаву и Тамишу, током лета грађани се највише расхлађују на градском базену.

Највише Панчеваца ових дана купа се на градском базену. Вода је чиста, микробиолошки и хемијски исправна, а квалитет се редовно проверава. Углавном долазе деца, која уживају на распусту. Простор је за ову сезону још боље уређен. Нови терен за спорт и рекреацију и реновирани помоћни објекти.

По уговору са Градском управом Панчево Завод за јавно здравље сваке две недеље узоркује воду са река на 9 места и проверава исправност. Најновије анализе кажу да је вода углавном микробиолошки исправна, али није хемијски. Претходни пут био је проблем мањак кисеоника, а сада вишак азота.

„То може бити због оних киша, које су биле пре узорковања, да је дошло до спирања, па су неки нитрати доспели у наше реке и купалишта", објашњава др Снежана Ђурић из Завода за јавно здравље у Панчеву.

Панчевци знају каква је ситуација са водом, па се само ретки купају на Тамишу. Више им одговара да уживају на градској плажи, шетају, сунчају се. Постоје тушеви, који су обавезни након изласка из реке. Доктори препоручују одржавање личне хигијене и опрез.

„Проблем је гутање воде, поготово ако водимо малу децу. Она се загрцну, попију ту воду. Они ће пре имати проблема него старије особе, које знају да пливају и лепо се понашају у води", каже др Снежана Ђурић из Завода за јавно здравље у Панчеву.

Наредни извештај Завода за јавно здравље о квалитету воде на купалиштима у Панчеву стиже за две недеље.

 

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи