Читај ми!

Освежење и уживање на обали Дрине од Лознице до Љубовије

За летовање у лусксузним вилама са базенима домаћи туристи више не морају да путују на хиљаде километара, јер потпуни угођај имају на обали реке Дрине коју задовољни гости називају и спрским морем. И ове сезоне од Лознице до Љубовије одмор и освежење на тој реци тражи више хиљада људи.

Када је водостај низак, а вода топла, Дрину, кажу, не може да замени ниједна друга река. Освежење од великих летњих врућина траже и млади и стари, а прилике за активан одмор има и на обали.

"Долазим да се купам, скачем, пливам. - Има ли људи - Има, има поготову викендом, овде све природно погледајте ову лепоту,” каже Хусо Хусић, из Шепка.

"Народ се са задовољством расхлађује, температура воде је око 22 степена, ми који се сваке године купамо у Дрини не желимо да буде топлија, кад буде топлија Дрина ми онда негодујемо, тако да је ово једно право освежење и прави ужитак", наводи Зоран Мирковић, из Сунчане реке.

Узводно, на Зворничком језеру које акомулира воду из Дрине, протеклих година изграђене су викендице у којима преноћиште кошта као на мору. Мирна вожња кајаком једини је пут до смештаја на острву, а вожња чамцима прилика да се гости упознају са 20 километара дугом обалом језера.


"Четири, пет дана, десет, неки продужавају када дођу и продуже те дане које су већ били за себе резервисали, нормално ако смо у могућности да им продужимо због других гостију, долазе Нови Сад, Београд највише, долазе из Хрватске и Словеније", каже Предраг Ивановић, власник викендица на Зворничком језеру.

Највећа потражња за смештајним капацитетима је на обали Дрине у Љубовији где је, кажу, ток те реке кроз Србију најлепши. Азбуковица је, тврде, рај за риболовце, али и оне који у жељи за лепим погледом шетају километрима.

"Туристичка сезона је изузетна ове године и јако успешна, и даље су сви смештајни капацитети поред наше лепотице Дрине заузети, мислим да је то и до краја октобра чак", наводи Јелена Тешић, директорка ТО Општине Љубовија.

 Непредвидива и јединствена, таква је, кажу, Дрина коју због боје често зову и Зеленика. О посебној вези између људи и ње говори и слика сплаварења на којем сваке године учествује више хиљада људи.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи