Читај ми!

Најмлађе одбојкашице задовољне боравком у Врњачкој Бањи

Врњачка Бања је била домаћин Европског првенства за одбојкашице до 17 година, а судећи по утисцима учесника, имали су одличне услове за такмичења. То је само још једна потврда да велики спортски догађаји могу успешно да се организују и у мањим местима Србије.

Независно од освојених медаља, многи ће памтити Европско првенство у одбојци за пионирке, по изузетној организацији такмичења и условима током боравка у Врњачкој Бањи. Уједно, била је то и добра прилика да се сагледа квалитет националног одбојкашког подмладка у односу на друге европске селекције.

“Ми када дођемо у хотел, нама на рецепцији кажу добро дошли кући. Оно што је мени лично као тренеру јако важно јесте да је клима сјајна за опоравак, да могу лепо да спавају увече, да се одморе због свих напора које имају и због тренинга”, кажеНемања Зекић, селектор женске пионирске репрезентације Србије.

“Дословно од свега, од смештаја, од прехране, љубазности домаћина, од хотела и самог савеза, грађана Врњачке Бање имали смо осјећај да смо код куће, а не изван Хрватске”, наводи Миодраг Стојаковић, селектор Хрватске У17 репрезентације.

Током утакмица Европског првенства, на трибинама је било много оних који су у бањи на одмору. А међу волонтерима и нове одбојкашке наде.

“Баш лепе технике имају све, и ја једног дана желим и ја да применим такве технике, одушевљена сам и стварно сам поносна, и волим што радим као волонтер”, каже Дуња Грађанин, из Врњачке Бање, а Драган Тадић из Панчева додаје: „Одлично је све, све је врхунско, мислим и да је организација турнира на високом нивоу, тако да је све супер."

Туристички посленици у Врњачкој Бањи, улажу много у нове садржаје, како би све захтевнијим гостима понудили разноврстан програм. У плану је и изградња националног одбојкашког центра.

“Који је требао да буде један од највећих у Европи и онда би ту на припреме долазиле репрезентације из разних земаља. Вредност тих радова је негде око осам милиона евра, и надам се да ћемо у времену које долази имати довољно и мудрости и пара да то средимо” каже Душан Стевановић из општине Врњачка Бања.

Близина Гоча, врњачки паркови, сви садржаји неопходни за припреме спортиста, уз свакако љубазне домаћине, сигуран су пут ка организацији неких нових националних и европских такмичења.

уторак, 08. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи