Читај ми!

После три године поново дозвољене посете болницама

Посете су ограничене на пола сата, дозвољен је само један посетилац по пацијенту и обавезно је носити заштитну маску. У крушевачкој болници посете ће бити дозвољене само уторком и петком. СЗО је у мају прогласила крај пандемије ковид 19.

Министарство здраваља здравственим установама упутило је нове препоруке у вези са болничким посетама. На шта се те препоруке односе?

"Препоруке о забрани посета свим одељењима крушевачке болнице донете су још 2020. године када је проглашена пандемија Kовида 19. Упутством од 19.6.2023. је наложено да се одреде дани у недељи и временско ограничење за посете болесницима. Предложено је да то буде један или највише два дана у недељи, а период од 30 минута", каже директорка крушевачке Опште болнице др Весна Стевић Гајић.


- Који ће бити дани за посету у крушевачкој болници?

"У крушевачкој болници смо одредили да то буде уторком и петком од 13.30 до 14 часова, у трајању од 30 минута уз обавезно ношење хируршких маски. Такође бих напоменула да је дозвољена посета болеснику само од стране једне особе", објашњава директорка крушевачке Опште болнице др Весна Стевић Гајић.


- Постоје ли нека одељења на којима ће рестрикције ипак остати?

"Рестрикције ће остати, као што је и раније било пре ковида 19, на одељењима где се лече најосетљивији и најугроженији болесници, а то су породилиште, интензивне неге наше болнице, као и изолационе јединице које се налазе на свим одељењима крушевачке болнице, а на којима се лече оболели од ковида 19", наводи директорка крушевачке Опште болнице др Весна Стевић Гајић.

На основу препорука Института Батут, противепидемијске ковид мере укинуте су и у установама социјалне заштите. Од пре двадесетак дана и у Геронтолошким центрима дозвољене су посете и изласци корисника, укинуто је обавезно ношење заштитних маски као и антигенска тестирања.

 

 

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи