Читај ми!

Породица Аметовић из Радаља код Малог Зворника уселила се у реконструисану кућу

О тешкој животној причи породице Аметовић из Радаља код Малог Зворника извештавали смо више пута. Најпре смо указали на нехумане услове становања који су потом довели до тога да њихов деветогодишњи дечак од последица гушења изгуби живот. Годину дана после, за Аметовиће је почео бољи живот.

Овако је изгледала кућа у којој је самохрани отац Драган гајио своју децу. У условима недостојним за квалитетан живот имали су и немерљиву трагедију, након које се у ујединила цела локална заједница. Резултат је реконструисани дом у којем су, кажу, започели нови живот.

"Добили смо нову кућу и сад сви имају своју собу, брат има своју, ја и сестра имамо своје, лепо нам је", каже Милка Аметовић из Радаља.

У тренуцима безнађа Аметовиће је од немаштине покушало да отргне на десетине хуманих људи од којих већину до тада нису познавали. Међу њима је и малозворничанка Сара Ерић која је помоћу друштвених мрежа прикупила значајна средства.

"Прво је било продавала сам своје личне ствари, значи, моју одећу, да не набрајам шта све, било је за шта год, буквално за 150 динара, 200, 500, колико ко може, значи да додје да купи и да почнемо полако да скупљамо тај новац", наводи Сара Ерић, предузетница из Малог Зворника.

За комплетно реконструкцију куће новац је издвојила и општинска управа. Два милиона и осамсто хиљада динара је вредност радова, а на постојећи објекат надограђено је још око 40 квадрата.

"Мимо тога сви запослени у јавним установама и функционери су негде око 800 хиљада динара скупили, значи сви у јавном сектору, од школа, здравства, до општинске управе су издвојили одређена средства од својих личних примања", каже Зоран Јевтић, председник Општине Мали Зворник.

Да уједињена локална заједница може да промени много показали су Малозворничани, захваљујући којима ће на старој адреси, али у чистијем и сигурнијем дому, ова деца и њихов отац дочекати лепшу будућност.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи