Читај ми!

Домаћинство Живановића, место за предах на Гочу

Краљевчанин Драган Живановић испунио је прадедин аманет да се врата њиховог дома у селу Каменица никада не закатанче, искористио је локдаун у време пандемије да га уреди и капију породичног имања отворио за људе који су жељни села, природе и тишине.

Пандемију и вишак слободног времена Драган Живановић, из села Каменица код Краљева, искористио је да среди део по део породичног имања. Опремио је сваки кутак, средио корито реке. Кош где је некада складиштена храна за зиму преуредио је у простор за дружење.

Каже: „Нисмо претеривали ни у чему. У сарадњи са мајсторима моје идеје су прихватили, ово је нека мини сушница за месо коју користимо преко зиме, ту се ложи, није то нека велика производња, али за потребе куће је сасвим довољна".

Имањем Живановића у Каменици и даље галопирају питоми коњи, најмладји члан ове вредне породице дисциплиновао је и једну магарицу.

„Ово је Данко, ово Љубица, Ово је Зорица…", показује Стеван Живановић, Драганов унук.

Драган је овај простор преуредио за потребе своје деце и унучића. Касније се одлучио да врата дома отвори и за госте.

“Имам, хвала Богу, своје унучиће, имаће их и још, направио сам за њих, и онда сам на наговор неких пријатеља „што то не би комрециолазиовао” - и онда ту долазе људи по препоруци. Ту се мало проведу поред воде, поједе се, попије, преспавају, иду људи возе бицикле, иду до планине, Гоча, Столова и тако, надју себи увек неку занимацију, лети се брчкају у речици", наводи Драган.

Драган ужива у ономе што воли, у томе да остане нешто и иза њега.

„То је моја очевина, мој отац је то у једном тренутку могао да прода људима за викендице, али је он то сачувао да сада уживам у томе", закључује Драган.

Резултати Драгановог рада су видљиви свуда по овом селу, али ту није крај. У плану му је да део овог имања надомак Краљева уреди и за љубитеље камповања.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи