Читај ми!

Дан породице: Рајчевићи из Дружетића, породица са четворо деце

У Дружетићима код Горњег Милановца могу се похвалити значајним бројем вишечланих породица. Није реткост да у домаћинствима живе четири генерације, а у сеоском вртићу све је више деце.

Да остану на породичним имањима у прањанском крају одлучило се доста младих брачних парова. Међу њима су и Рајчевићи из Дружетића који имају четворо деце.

''Много је лепо и међусобно се помажемо, кад они дођу из школе ако не знају неки задатак ја им помогнем'', каже Дуња Рајчевић из Дружетића.

Уз пољопривреду Рајчевићи се баве прерадом воћа и поврћа, а најмлађима није тешко да чим заврше домаће задатке родитељима помогну и у другим пословима.

''Уопште не избегавају ни те обавезе, јер навикли су уз нас и не представља ни њима то неки да кажем неку баш велику обавезу. У складу са њиховим узрастом им ми дајемо те послиће'', наводи Милица Рајчевић из Дружетића.

Многе породице у сувоборском крају имају више од двоје деце и пуне куће радости.

Александар Рајчевић из Дружетића истиче: ''Свака породица и на селу и у граду треба да има пуно деце и са више деце се онако лакше и организујемо и моја је жеља увек била да кад остварим породицу - да имам више деце.''

Живот на селу је избор и младих Влашковића у чијој породичној кући сада живи четири генерације.

''Ето, хвала Богу имамо принова кол'ко 'оћеш, момчићи и омладина. И лепо је да омладина остане на селу, ко ће...”, каже Ковиљка Влашковић из Дружетића.

Милан Влашковић додаје: ''Кад смо се узели жена ми кренула на факултет и живели смо у граду то неко време, али смо у исто време добили и најстаријег сина и тако смо и студирали са њима заједно и решили смо да се вратимо на село и да ту наставимо да радимо и да живимо.''

Да Дружетићи имају будућност потврђује и велики број деце уписане у сеоски вртић:

''47 тренутно уписане деце у вртићу имамо. 12 бебаца малих и остало је све то мешовита група 20 и нешто и 15 предшколаца'', наводи Јелена Влашковић.

''Лепо је имати три брата”, истиче Андреј Влашковић. “Они су веома добри. Никад нисам сам, увек су ми они ту, кад ми нису ту другари.''

Село у коме свакодневно одјекује дечија граја удаљено је тридесетак километара од Чачка и нешто више од Горњег Милановца.

субота, 12. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи