Деда Мраз је мислио на сву децу

Сваки трећи корисник Народне кухиње у Зрењанину је дете предшколског или основношколског узраста. Пред празнике их посебно обрадују пакетићима и поклонима које обезбеде компаније које послују у Зрењанину.

Волонтерима је у подели пакетића деци корисницима Народне кухиње помагао Деда мраз и маскота Црвеног крста. Ово је само једна од бројних акција које ових дана организује Црвени крст како би обрадовао најмлађе.

"У питању су данас деца узраста до десет година. Конкретно 53 деце ће данас добити ове изузетно лепе играчке. И ове играчке и остале новогодишње пакетиће које смо били у прилици да поделимо и које ћемо поделити у току предстојећих празника обезбедили су донатори", каже Александра Танасијевић, Црвени крст Зрењанина.

Хумане компаније које послују у Зрењанину имају искуства у оваквим акцијама. Упоредо са радостима које донесу деци својих запослених, помогну и онима који немају довољно.

"Припремамо пакетиће за децу својих запослених, делимо више од 1500 играчака, пакетића и слаткиша. Уједно се трудимо да као део заједнице у којој послујемо обрадујемо што више малишана из региона тако да већ пету годину учествујемо у овој акцији. Ту смо да подржимо добре акције других, али и сами покрећемо акције и претежно су усмерене на социјалне категорије и на здравство", објашњава Јасмина Крецул Рељин, представник донатора.

Народна кухиња у Зрењанину има 262 корисника, од тога 93 деце до 14 година. Током новогодишњих празника кухиња неће радити али ће корисницима обезбедити ланч пакете. Припрема топлих оброка наставиће се првог радног дана у 2023.

 

 

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи