Читај ми!

У већини градова - штедљиво са новогодишњом декорацијом

Пред нама су празници којима се подједнако радују и деца и одрасли. Свечарској атмосфери посебно доприноси улична расвета и декорација тргова. Ове године не само код нас већ и у Европи знатно је скромнија због енергетске кризе.

Прошле године Крушевац је два месеца био раскошно окићен. Украси су коштали близу 24 милиона динара, а осим града новогодишња И божићна расвета била је постављена и у селима.


"За ову годину ми смо донели одлуку да не вршимо јавну набавку декоративне новогодишње урадјен је план украшавања града И то ће бити 30-так декоративних 3Д фигура које ће красити најужи центар града. Ова новогодишња расвета је лед расвета која троши минималне количине електричне енергије" истиче Снежана Радојковић, директорка ЈКП Крушевац.


У Чачку штеде на друге начине, град ће бити окићен као претходних година старим, али и новим украсима за које је издвојено 1.200.000 динара.


"С обзиром да смо у свим сегментима остварилидобре резултате сматрамо да не би било лепо према нашим најмладјим суградјанима да град током празника не буде украшен.пре свега јер имамо велики број културно забавних садржаја на градском тргу", каже Милан Бојовић, в.д. директора ЈП "Градац" Чачак.


У престоници културе Новом Саду поступа се по препоруци Владе.


"Ми праву уштеду ове године очекујемо са самом чињеницом да нисмо окитили Петроварадинску тврђаву и нисмо окитили улицу Модене .Тако да тек када продје овај период од месец дана који је значајно краћи но што је био период прошле године имаћемо стварне ефекте уштеде" наглашава Здравко Јелушић, члан градског већа Новог Сада.


Што се грађана тиче јелке, ирваси, лампиони су незаобилазни део празничне атмосфере.


„Јесте лепши град, јесте да то светли и да даје ту новогодишњу чаролију и призвук тих новогодишњих празника, али треба је максимално свести на пар дана после нове године" кажу грађани и додају:

„Чула сам да је ове године то у неком мањем обиму , али је лепо. Да се радују деца, али радујемо се сви ми".


Лампиони и други украси у већини градова у Србији сијаће месец дана. Од 15. децембра до 15. јануара.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи