Бољи услови за оболеле од мултипла склерозе

Оболели од мултипла склерозе, хроничног обољења централног нервног система, више не чекају у редовима испред шалтера у шабачкој Општој болници. Чланови Удружења ,,МС,, имају право првенства када долазе на преглед или контролу код лекара, као и труднице, мајке са малом децом и особе са инвалидитетом.

Пре четири године мултипла склероза, променила је начин живота Немањи Перићу. Први симптоми, како каже, дошли су тихо и ненајављено.


„Први симптоми су били подрхтавање руку и ногу а касније отежан говор и ход. И дан данас отежано ходам, на посао долазим са мајком и највећи проблем ми је силазак и узлазак уз степенице", каже Немања Перић из Шапца.


Да би остварили право првенства у шабачкој Општој болници, довољно је да пацијенти покажу чланску карту Удружења „МС".


„Нама много значе ове пропуснице, где пролазимо као хитни пацијенти из разлога што не смемо да будемо изложени вирусима, прехладама. Само стајање може да изазове пад у несвест, тако да је са нама увек морао неко други да иде, ко ће да стоји у реду" наглашава Маријана Мандић, председница Удружења „МС Шабац".


Иницијативу Удружења ,,МС" прихватило је руководство Опште Болнице у Шапцу.


„Сваки члан тог удружења са чланском картом када удје у наш систем, систем болнице, он једноставно по приоритету буде збринут, нема више чекања у редовима, нема губљења времена. Шабац је постао један од центара који може иновативну терапију да издаје овде, односно да пацијент додје по иновативну терапију, иновативни лек, да буде обучен, тако да је сам себи ординира, јер то је већином таблетирана терапија, све смо ми то успели, имамо 61 пацијента, што је заиста велики број у односу на друге регионе" истиче др Слободан Поповић, директор Опште болнице у Шапцу.

Налепнице са логом Удружења "МС" истакнуте су и на шалтеру Завода за јавно здравље. Захтев за право првенства упућен је и Дому здравља, Градској и полицијској управи и пошти.

 

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи