Читај ми!

Стиже помоћ сестрама које са болесним родитељима живе у немаштини у селу Драјинци код Сурдулице

Две сестре, десетогодишња Валентина и дванаестогодишња Анђела Миланов живе у Драјинцу код Сурдулице, дубоко у шуми, у старој кући. До школе у једном правцу путују седам километара, родитељи су болесни и неспособни за рад, примају социјалну помоћ. Држава, локална самоуправа и хуманитарне организације помажу, да се обезбеде бољи услови.

Маштају o ономе што је за њихове вршњаке нормално, њихове жеље су скромне. Валентина и Анђела Миланов са родитељима живе у условима недостојним човека, углавном гладне.

 

"Волела бих да имамо собу, само Вакину и моју", каже Анђела Миланов из Драинца код Сурдулице.

"Желим да имамо здраву и лепу кућу и да не буде толико баш хладно. Волела бих да имамо и мало више хране. Сад, људи су долазили и помажу нам и врло сам захвална на томе", додаје Валентина Миланов из Драинца код Сурдулице.

Имају још једну млађу сестру која је у хранитељској породици и старијег брата који се школује и живи код тетке у Босилеграду.

"Живимо бедно, треба нам доста да се кућа оружа, треба нам и купатило. Ми смо се намучили са купањем, сви се купамо у кориту", наводи Снежана Миланов, мајка.

"Једва се крпимо од месеца до месеца, морамо у продавници да се задужимо. Двадесетпет хиљада мора да купиш, ајде књиге школа даје, мора да купиш свеске, неки прибор за децу, нешто мора да им даш да купе у продавници", каже Иван Миланов, отац.

Стиже помоћ за породицу, од локалне самоуправе, Владе Србије, која је обезбедила стан у месту где је школа, а хуманитарна фондација ће га опремити.

"Наредне недеље ће стићи намештај, бела техника и све што им је неопходно и верујем да ће већ следеће недеље оне бити у новом стану", објашњава Тамара Мисирлић, из хуманитарне фондације "Тамара Мисирлић".

"Општина је деци обезбедила бесплатне уџбенике, ужину, превоз од куће до школе и од школе до куће", каже Александра Поповић, председница општине Сурдулица.

И када добију стан, девојчицама је за живот неопходна храна, топла гардероба, лекарска помоћ и подршка.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи