Читај ми!

Лознички Хуманоловци у акцији за куповину медицинског апарата за Дечје одељење

У нашим емисијама често говоримо о људима који представљају покретачку снагу у срединама у којима живе, а са циљем да остале чланове заједнице подстакну на хуманост. То је случај и четворице Лозничана, окупљених око удружења "Хуманоловци" који покушавају да своје суграђане анимирају у акцијама прикупљања новца за лечење најмлађих који болују од тешких болести, али и набавку медицнских апарата који су неопходни болници у том граду.

Наше је само оно што поделимо са другима, кажу Милош, Момчило, Дејан и Жарко. Идеју за покретање хуманитарних акција у Лозници добили су током прошлогодишње рекреативне вожње бицикала до Херцег Новог. Свој авантуристички подухват успели су да уновче и новац преусмере за лечење трогодишње суграђанке.


"Кренули смо да правимо мајице, да продајемо и тај сав новац да убацимо у хуманитарне сврхе. И сматрам да свака хуманитарна организација као и наша представља један мост између хуманих људи и људи којима је потребна помоћ", каже Момчило Костић, из Лознице.

На предлог њиховог члана, иначе специјализанта педијатрије, Хуманоловци тренутно спроводе акцију прикупљања новца за куповину медицинског апарата који ће донирати одељењу неонатологије у Општој болници у Лозници.

"Ми смо јако близу сада половини укупне суме која је потребна за куповину апарата за транскутно мерење билирубина, негде смо на половини вредности од укупне, а то је 700 хиљада 920 динара. Ја морам да кажем да се општа популација односно добри људи јако добро одазивају на ову нашу акцију и просто као да су сви трагали за неким покретом где ће да каналишу своје човекољубље", наводи др Милош Радојичић, специјализант педијатрије.

"Ми смо много поносни, Лозница се одазвала у великом броју, како Лозничани тако и људи са стране, једна од следећих акција, не и једина, је вожња бициклом до Вишеграда", каже Дејан Рељић, из Лознице.

Уз авантуристичке подухвате, концерте и наступе фолклорних ансамбала, Хуманоловци, заједно са лозничким угоститељима организоваће и добротворну вечеру у Тршићу. Само од продаје карата до сада је, кажу, скупљено више од 200 хиљада динара, чиме су за корак ближи циљу.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи