Снимање америчког хорор филма у вршачкој римокатоличкој цркви

Вршац важи за веома популарну локацију за снимање домаћих серија и филмова, а однедавно занимљив је и страним продукацијама. Екипа америчког хорор филма "Truе Hunting" сцене данас снима у Вршцу.

Због аутентичног изгледа града и очуване архитектуре, Вршац филмаџијама нуди могућност снимања скоро свих жанрова. Америчкој продукцији која у Србији снима хорор филм, вршачка римокатоличка црква била је идеално место за снимање неколико сцена. Због потреба снимања, данас је делимично обустављен саобраћај испред католичке цркве у граду.

 

Ендру Фефер, извршни продуцент каже да постоји неколико сцена у филму које су смештене у цркви: "Тражили смо цркве по Београду, већином су то православне цркве које имају другачији изглед од оног какав ми тражимо, јер се радња филма одвија у САД, онда смо чули за ову цркву у Вршцу, посетили је и схватили да је перфектна за наше потребе. И ево нас овде".

Ендру каже да му је ово већ пети филм који снима у Србији и да је у нашој земљи, провео 3 године снимајући, због чега се осећа као да је напола Србин.

"Велики сам фан снимања у Србији, мислим да је ово сјајно место за снимање филмова, екипа је дивна, веома је исплативо, зграде и сетови су одлични", наводи Ендру Фефер.

Осим католичке цркве, улогу у страним филмовима добила је и вршачка Кула. Тамо се 2020.године снимала четврта сезона америчке хит серије "Предстража".

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи