Село подигло фудбалски терен и пут до њега

Иако је прошло 8 година од катастрофалних поплава у Западном Поморављу, у селу Лозна код Трстеника још се поправљају путеви, заштитни бедеми и фудбалски стадион. Ових дана изведени су завршни радови на терену и прилазу стадиону како би локални клуб што спремније дочекао почетак пролећног дела сезоне.

Од радова преостаје само још да се тешком механизацијом и ваљцима поравна терен и првенство може да почне кажу у Фудбласком клубу Слога из Лозне. Стадион се налази у атару села и пут до њега пролази кроз њиве и оранице. Више од 100 кубика шљунка је насуто да би се и пут поправио.

 

"Овде сад радимо сређивање некатегорисаног пута који иде од магистрале до спортског терена овде. Фудбласког терена у Лозни. То је километар и по пута", каже Александар Јовановић из ЈП за уређивање грађевинског земљишта Трстеник.

 У селу су задовољни јер се пут користи и за радове у пољима. Пут води до саме Западне Мораве где је утврђена обала за одбрану од поплава.

"Пут је за сада добар. Трудићемо се да такав и остане. А што се бедема тиче, да би се заштитио тај стадион и да би се заштитио и тај пут требало би мало да се поради. Имамо нека обећања", наводи Братислав Антић, из села Лозна.

Нови бедем је мањи и нижи него стари и прибојавају се мештани Лозне да ће се Морава поново излити и поплавити њиве, сеоске путеве и стадион, као што је то било у неколико наврата од 2014 године. Штета би била још већа јер је чак и Европска кућа фудбала помогла да се стадион обнови.

"Фудбалски клуб Слога Лозна добио је 18.000 евра од УЕФЕ 2015. године и тим новцем је кренуло да се гради, једна инфраструктура, да се направи...", каже Милан Милосављевић, председник ФК Слога Лозна.

Стадион је лепши него икад. Трава је изгорела због суше и мразева, али ће се обновити до утакмица за које село живи. Мештани кажу:

"Пођубрићемо терен. Бацићемо неку плеву да то мало освежимо. Да то буде још боље."

"С обзиром да смо ми врло мало село за нас је ово изузетан догађај."

У првој куп утакмици, Слога је дочекала Јединство из Крушевца, и није се обрукала. Лозна има нешто више од 300 становника и поносни су на то шту у клубу играју углавном момци из села.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи