У Нишу премијера "Неки то воле вруће"

Судећи по реакцији публике на синоћној премијери, представа "Неки то воле вруће", по мотивима истоименог филма, биће хит представа. Премијера је отказивана у два наврата због короне, а због великог интересовања ова представа, коју је режирао глумац нишког позоришта Александар Маринковић, и вечерас је на репертоару.

Одавно се са таквом позитивном енергијом није исчекивала нека представа, овације на премијери доказ су да се огроман тромесечни труд више него исплатио.

"Онда кад кренете, ондас вас мјузикл потпуно занесе и понесе, онда верујете и сваки вам је дан у џезу, онда се заљубите истински у џез, упознате га и онда та музика та игра та иницијална идеја вас вуче носи онда ви не радите него се играте", редитељ Александар Маринковић.

И то се видело на сцени на којој је више од 40 извођача, оркестар, бројни играчи, певачи. У улози чувене "Пуслице" Драгана Мићаловић.

"Кажу неки, наш кореограф Небојша Громилић да умрем јако добро да плешем, сналазим се ту и тамо са певањем, тако да мислим да све то што ћемо да упаримо - глума, плес, певање и та нека комична страна мислим да ће то сада показати публици неку нову страну мене", наводи глумица Драгана Мићаловић.

Ново поглавље у својој каријери улогом Дафне отвара и млади Урош Милојевић.

"Мислим да смо сви заједно урадили, дакле као комплетан ансамбл врло, врло добар посао за наше техничке услове и техничке услове позоришта које имамо, стварно смо радили предано", сматра глумац Урош Милојевић.

Филм из 1959. године проглашен најбољом комедијом свих времена, представа на сцени нишком позоршта је потпуно аутентична - уз ауторску музику, сонгове.

"Када нађете толику групу ентузијаста и то још у ово недоба када не знате ко ће доћи на пробу ко неће, када све то успете да направите и после три месеца кажете да имамо представу то је капитална ствар, која не може да се ради стално сигурно, зато мислим да је то изузетно важна ствар како за град Ниш тако и за читаву Србију", наводи Бранислав Недић, драматург.

Представа "Неки то воле вруће" већ сада је извесно, на достојан начин започиње овогодишње обележавање 135. годишњице постојања нишког театра.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи