Како живе вишечлане породице у Мрчајевцима

У Мрчајевцима је све више вишечланих породица које ту остају да живе. Неке имају и десеторо деце, а у варошицу између Чачка и Краљева досељавају се из Београда, са Косова…

У црквеној порти одјекује од дечје граје. Шесторо их има Миљан Стаматовић који се са супругом доселио из Београда. Нису се покајали, јер благодети села не могу да се пореде са велеградом.

"Предности су огромне. Место даје све могућности за добар развој деце, за правилан развој деце, за њихову радост у детињству, све оно што у граду морамо вештачки да проналазимо и да се трудимо овде је у пуној мери испуњено", каже Миљан Стаматовић.

И Зоран Стојиљковић, пуковник у пензији, рођени је Београђанин. Има једанаесторо деце, а са троје најмлађих и супругом закупио је имање у Мрчајевцима. Протекле две године уверио се у предности сеоске средине у којој, каже, ипак има и доста проблема:

"Пре свега треба решити питање канализације за насеље које је изграђено иза цркве, питање безбедности саобраћаја на магистрали која пролази кроз Мрчајевце и комуналне проблеме, односно проблеме канализације такође према реци Морави доле."

"Задњих година приликом сваке обилније падавине имамо изливање", наводи Млађан Васић. "А још већи проблем где од свих надлежних када се позовемо да имамо проблем, да кажемо, свако каже да канализација у Мрчајевцима није наш проблем, јер нико није преузео да се стара о њој."

Изградњом Моравског коридора биће растерећен саобраћај кроз Мрчајевце, у којима је доста породица са више од троје деце и који уз боље услове живота виде своју будућност на селу.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи