Више беба у панчевачком породилишту

Лепе вести из панчевачког породилишта. Упркос пандемији, у том граду је током 2021. рођено више беба него годину дана раније.

У панчевачком породилишту прошле године рођене су 1492 бебе што је за 22 више него у 2020. години. Тренд раста настављен је и прошлог месеца. Наташа Навала породила се трећи пут и њен син зваће се Видак.

"Желимо четворо деце, а сад да ли ћемо да станемо на троје, видећемо. Најлепше је годину започети са новом бебом", каже Наташа Навала.

Срећна је и Марија Пејчић: "Дете је друго, порођај је био мало напоран, али бољи него први пут, тако да смо сад супер и беба и ја. Беба је мирна и спава."

У породилишту су због пандемије формирали изолациону јединицу у којој сде примају и лече ковид позитивне труднице:

"У изолациону јединицу улази читав тим који је састављен од гинеколога-акушера, педијатра, бабице, педијатријске и гинеколошке сестре и они сви заједно пружају адекватан третман који захтевају овакви пацијенти", објашњава главна сестра Маријана Босиок.

Иако је због коронавируса било и комликованих порођаја сви су успешно обављени, а због поверења у лекаре у панчевачко породилиште све више долазе и будуће мајке из других градова.

"Да напоменем да смо у првом таласу ковида имали периодичан број порођаја ковид позитивних пацијената, али у овом последњем таласу тај број се драстично повећао и ми смо у протеклих десетак дана имали десетак порођаја ковид трудница. Све се лепо завршило, добро су и маме и бебе и није било компликација", наводи Др Зоран Петровић, начелник гинекологије у породилишту Опште болнице Панчево.

За родитеље је најлепше када мајка са својом бебом срећна напусти породилиште, а овде се надају да ће се ускоро поново видети и да ће у Панчеву и даље расти број порођаја, јер плач беба у времену пандемије највише прија.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи