На зиму у топлом дому

Трочлана породица Живковић у селу Кумареву код Лесковца живи од социјалне помоћи и дечјег додатка у веома лошим условима. Захваљујући хуманитарној организацији "Покрени живот" почела је комплетна реконструкција куће која тешко да би издржала још једну зиму.

Пукотине на плафону и зидовима, кров урушен. Прокишњава и дува на све стране у кући Живковића. Немаштина није једина мука. Новица је после повреде главе постао инвалид. Без помоћи не може. Издају га и вид и слух. Нарушеног здравља је и супруга Биљана. Са 18.000 динара колико износе социјална помоћ и дечији додатак немају ни за основно.


"Да будемо и ми срећни,да се не плашимо јер кућа нам ради, кућа је у рушевини,свуда пуца,ради цела кућа,а ми не можемо ништа сами" каже Биљана Живковић.
"Много,много значи,хвала вам од срца,од срца хвала што сте изашли у сусрет мени и мојој породици" захваљује се глава породице Новица.


И под теретом тешког живота Александар у Трговинско-угоститељској школи ређа петице, лети надничи.Захваљујући његовој разредној Јасмини Николић сазнало се о проблемима породице Живковић.


"Сад сам пуно срећан. Баш сам пуно срећан. Хвала јој пуно и њима и свима који су помогли", истиче син Александар.


Топли дом биће најлепши поклон Александру за седамнаести рођендан од људи које је окупила Фондација "Покрени живот". У обнову и опремање куће биће уложено 13 000 евра. За мајсторе пуне руке посла у наредних месец и по дана.


"Променићемо столарију, подове,санитарију, нов намештај ће стићи. Значи направићемо веома добре услове за живот"л каже мајстор Илија Јанковић.


"Ове године су четири куће "Покрени живот куће"на југу Србије, преко 15 милиона динара што је пет пута више него прошле године и то је оно што нам показује да смо направом путу" истиче Душан Миљковић, из хуманитарне организације "Покрени живот" Лесковац.


За кратко време стекли су велики број пријатеља. Наредне године надају се да ће обрадовати још осам породица на југу земље.

 

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи