Читај ми!

Сремска Митровица - један град две олимпијке

Од петоро чланова нашег олимпијског атлетског тима, две атлетичарке су из Сремске Митровице - бацачица копља Марија Вученовић и Драгана Томашевић - бацачица диска. У граду кажу на понос и дику, што ће са свог стадиона и клубова где су поникле, у Токио испратити своје суграЂанке. Уз навијачку и спортска подршка.

Бацала је куглу и трчала штафету, а већ 16 година само је уз копље. Уз бројне медаље са великих такмичења, вишегодишња државна рекордерка у бацању копља, Марија Вученовић ове године има 16 резултат у свету и сигуран пут у Токио. Двадесетосмогодишња сремскомитровчанка остварила је свој спортски сан.

 

"Ово је моја прва Олимпијада тако да сам ја веома срећна и задовољна и мислим да ће то бити велика прекретница у мојој каријери, ја ћу дати све од себе и увек дајем све од себе на великим такмичењима, тако ћу и на овом", каже Марија Вученовић, бацачица копља АК ,,Срем,, Сремска Митровица.

Не мари ни за доба дана ни за температуре. Припреме на свом стадиону у родном граду су у пуном јеку. Истим темпом и са олимпијским жељама ка најбољој форми стреми и друга Сремица. Уз тренера и диск Драгана Томашевић тренутно је у Хрватској.

"Хвала свима на подршци, спремамо се за наше пете олимпијске игре, поздрав са припрема", рекла је Драгана Томашевић, бацачица диска, из Сремске Митровице.

За добар резултат спортистима су неоходни и реквизити. Марији је за Олимпијаду недостајало и ново копље. У граду није било недоумице.

"Атлетски клуб Срем је изашао са захтевом и молбом да се Марији набави ново копље", каже Васиљ Шево, начелник градске управе за културу и спорт Сремска Митровица. Додаје: "У секунди смо верујте реаговали, за кога ћемо ако не за нашег олимпијца, наравно и за Драгану Томашевић ћемо урадити све што буде потребно како би достојно репрезентовали свој клуб, град, а самим тим и државу Србију."

Атлетика је традиционално сремскомитровачки спорт. Са исте стазе две учеснице олимпијаде је, кажу, несвакидашњи успех.

"Ми смо јако поносни на наше две такмичарке из Сремске Митровице. Оне овде тренирају, овде раде, одавде потичу, а ми као атлетски стадион имамо најбоље услове у Србији што се тиче бацачких дисциплина", наводи Дарко Гавриловић, директор атлетског стадиона у Сремској Митровици.

"Ја обожавам моју Сремску Митровицу и Митровчане, водила сам их свуда са собом и у Америку на запад, а сад ћу и на истоку у Јапан у Токио", рекла је Марија Вученовић, учесница олимпијаде у Токију.

Марија је завршила колеџ на Флориди, вратила се у родни град. Из Сремске Митровице ће и пут Токија, а са новим копљима и ка новим даљинама. И она и Драгана за Сремску Митровицу под нашом заставом и копље и диск бациће најдаље што могу. Олимпијке - срећно!

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи