Читај ми!

Сви хвале добру организацију вакцинисања, погледајте ко је, осим надлежних, још заслужан за то

На пунктовима за масовну вакцинацију у Шапцу и Зрењанину, здравственим радницима помажу ученици завршних разреда средњих медицинских школа.

Медицинску школу још нису завршили,  испит из хуманости већ су положили! Будућим колегама, на пункту за вакцинацију, шабачки ђаци помажу од прошле седмице.

"Немамо праксу у болници због епидемиолошке ситуације", каже Бојана Нишевић, ученица Медицинске школе "Др Андра Јовановић" у Шапцу. "Сматрам да ће ово допринети нашем знању. Ово ће бити неко искуство за нас, ја планирам да се и даље бавим медицином.''

Њена школска другарица Кристина Павловић, каже да је одувек желела да волонтира: "Мислим да је то пре свега хумано, да помогнемо и нашем становништву и нашим колегама."

Волонтирају са задовољоством, и усавршавају већ стечено знање. Здравственим радницима који вакцинишу становништво, знатно олакшавају посао.

Ивану Савићу волонтирање не пада тешко. "Попуњавамо  формуларе, сагласности за вакцинацију, усмеравамо пацијенте на пунктове, дезинфикујемо руке, меримо температуру на улазу и дајемо неопходне информације", прецизира Иван.

Јелена Гвозденовић, њихова наставница здравствене неге, каже да се план ради за сваки дан: "Водимо рачуна да ученици своје обавезе не запостављају, да не буду превише оптерећени."

За ученике завршних разреда Медицинске школе у Зрењанину, учествовање у вакцинацији је замена за практичну наставу, коју због коронавируса нису имали.

То потврђује и Ева Дангубић, наставница здравствене неге. "Ово нам је сада први излазак ове године ван установе, ван медицинске школе. Мало да вежбају, да виде како тече вакцинација, да колико-толико помогнемо, ако ништа друго, бар у овој администрацији", каже Ема.

Уз сагласност родитеља, ученици шабачке Медицинске школе учествују у масовној вакцинацији, а на пункту се смењују сваке седмице.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи